UŽIVA U ŽIVOTU

Boris Novković progovorio o djeci: 'Moj mlađi sin govori da će biti borac UFC borac u kavezu, ja nemam ništa protiv toga'

06.12.2021 u 11:14

Bionic
Reading

Prošlo je 35 godina od njegovog prvog albuma 'Kuda idu izgubljene djevojke', a tada 17-godišnjak preko noći je postao zvijezda u bivšoj državi. Boris Novković i dalje nezaustavljivo radi na uspješnoj glazbenoj karijeri, a nedavno je, nakon sedam godina stanke, objavio 16. po redu album 'Gori ulica'. Uz to mu cvjetaju ruže i na privatnom planu

'Naravno da je Tamara kod mene prva asocijacija kao recimo, uzmeš mog idola Paula McCartneya i onda se sjetiš prvo pjesme 'Yesterday', ali naravno da nije dobro da čovjek ima jednu pjesmu nego da je dobro da je kroz karijeru stvorio fundus pjesama. Ja sam se na tome trudio tako da je teško danas reći koja je to pjesma, ali po dekadama, ono što je bitno u karijeri da imaš uspone i padove. Ako imaš flat line, to je kao da si mrtav. Kad je ona crta ravna, onda je pacijent klinički mrtav, i to je bitno kroz te životne mijene uspona i padova da čovjek uvijek iznađe snage da se ponovno vrati', ispričao je Boris Novković za RTL Exkluziv.

Danas, smatra, 'glazba nema vremena da priča preduge priče da bude lirsko-epska previše' te da se glazbenici moraju prilagoditi vremenu jer je 'danas glazba puno brža'. S posebnim emocijama se prisjetio pokojnog oca Đorđa, čuvenog skladatelja.

  • +3
Boris Novković Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Imao sam uzora u ljudskom smislu. Đorđe Novković je bio prvo moj uzor kao čovjek i kao otac. Znači ono što je najbitnije - ne bi bilo dobro da mi je prikazao i demonstrirao lakoću pisanja pjesama ili uspjehe, a da mi nije prenio puno bitnije, ljudske stvari. To je prvenstveno ono gdje je moj uzor. Glazbeno nije bio moj uzor nikad jer nisam krenuo njegovim putem i ne bi bilo dobro da sam krenuo njegovim putem jer tko god je od djece roditelja koji su bili u istoj materiji poznatoj, krenuo imitirati svoje roditelje nije mogao proći jer ljudi u svijetu traže original', rekao je 52-godišnji kantautor.

U travnju mu se rodilo drugo dijete, sin Neo sa suprugom Iris s kojom ima i kći Si. Ima i sinove Nou i Bona o kojima je progovorio.

'Ja svaki put podržavam, koji je naravno legalan put. Ako odluči ići putem Scarefacea i nekih kriminalnih filmova, to sigurno ne bih podržavao. Podržavam i to što recimo moj mlađi sin govori da će biti borac UFC borac u kavezu i tako dalje, ja nemam ništa protiv toga. To je časno i to je sjajno ako si dobar u tome, ako si ustrajan i ako slijediš svoje snove. Što se toga tiče preuzeo sam isti recept ja to gledam kroz sport. Imaš u sportu trenere tiranine koji su bič božji, Atila batina. Opet, imaš trenere koji su frendovi sa svojim ekipama, ali frendovi na pravi način, s respektom. Takav i ja imam odnos sa svojim klincima i nadam se da ćemo ostati ti frendovi s respektom', zaključio je Boris Novković.