USKORO POZNATI NATJECATELJI

Poznato je kada će se održati Dora 2022. godine, bit će i nekih promjena

27.10.2021 u 22:18

Bionic
Reading

Na službenoj Facebook stranici Hrvatske radiotelevizije s najnovijim informacijama o Eurosongu osvanula je vijest da je objavljen i otvoren natječaj za novo natjecanje za pjesmu Eurovizije koje će se održati u veljači iduće godine. Opet bi to trebalo biti u Opatiji, i to u sklopu Glazbenih dana HRT-a

Prije mejsec dana je obznanjeno kako 'lijepo vrijeme samo doprinosi pripremama za Doru i Eurosong 2022. koje su u punom jeku'. Informacija je to koja je stigla tek nekoliko mjeseci nakon što je završeno ovogodišnje izdanje natjecanja na kojem se Albina Grčić nije uspjela plasirati u finale.

Iduće natjecanje za pjesmu Eurovizije održat će se u veljači, a sudjelovat će 14 pjesama. Pjesma koja ide na Eurosong bit će odabrana kombinacijom stručnog žirija i televotinga, kao što je bio slučaj i ranije. Za razliku od prošle godine, vraća se pravilo o minimalno šest osoba na pozornici. Ono što je potpuna novost je da se skladba koja će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu neće smjeti dorađivati.

HRT u svrhu promocije zadržava pravo objaviti jednominutne isječke pjesama koje će se sudjelovati u natjecanju. Cijeli pravilnik može se pročitati ovdje, a zainteresirani se mogu prijaviti na ovom linku.

UOČI GENERALNE PROBE

[FOTO] Izvođači Dore 2021. prošetali su crvenim tepihom u Opatiji

Pogledaj galeriju

Podsjetimo, pobjednik ili pobjednica Dore na izbor će ići u Italiju, gdje je Eurosong dovela grupa Måneskin pobijedivši hitom 'Zitti e Buoni'. Premda su našoj Albini Grčić mnogi predviđali finale Eurosonga, to se nije dogodilo.

  • +12
Albina Grčić Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ante Odak_ UniversalMusic