ZA NJEGA NEMA GRANICA

Čudesni Hrvat postavio još jedan svjetski rekord

11.04.2017 u 14:55

Bionic
Reading

Niti mjesec dana nije prošlo od zadnjeg velikog uspjeha i zlatne ronilačke maske osvojene na prestižnom natjecanju u Dubaiju, a nove sjajne vijesti stižu od najtrofejnijeg ronioca na dah svih vremena - našeg 'čudesnog Hrvata' Gorana Čolaka

Na Državnom prvenstvu Hrvatske, održanom ovog vikenda 7. i 8. travnja u Zagrebu, naš višestruki svjetski prvak i svjetski rekorder skinuo je još jedan svjetski rekord i po tko zna koji put upisao se u povijest ronjenja na dah.

U bazenskoj disciplini ronjenja na dah sa stereo perajama dosadašnji rekord od 226,50 metara poboljšao je za više od tri metra, podigavši ga na čak 229,80 metara preronjenih - u jednom jedinom dahu!

'S obzirom da dosad nisam sudjelovao u ovoj disciplini - čime je izazov bio još veći - više sam nego zadovoljan postignutim rezultatom i novim svjetskim rekordom', izjavio je vidno zadovoljni Goran neposredno poslije završetka natjecanja. Uzmemo li u obzir i nedavnu uvjerljivu pobjedu u Dubaiju, od Gorana i u nastavku sezone očigledno možemo očekivati još puno odličnih rezultata.

Nakon Zagreba putuje za Toronto na veliki međunarodni filmski festival Hot Docs, na kojem će sudjelovati na svjetskoj premijeri novog dokumentarnog filma 'Moj život bez zraka' redateljice Bojane Burnać, u kojem 'igra' glavnu ulogu.

A novi sportski izazovi očekuju ga već sredinom lipnja, kada putuje za Italiju, u kojoj će nastupiti na CMAS Europskom bazenskom prvenstvu koje se održava u Cagliariju.

Najnovijim svjetskim rekordom u novoj disciplini naš 'čudesni Hrvat' još jednom je potvrdio da za njega doista ne postoje granice.

Poželimo mu stoga i u nastavku sezone da svojim izvanserijskim rezultatima sruši još mnoge granice i još puno nas puta ostavi - bez daha!