gdje nastavlja karijeru?

Dani Olmo mora odlučiti; pojavio se novi velikan koji ga želi u svojim redovima

23.04.2024 u 16:15

Bionic
Reading

Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura. Što će Olmo odabrati?

Prije nekoliko dana španjolski su mediji objavili kako je Real Madrid odustao od angažmana Danija Olma. Prioritet je Kylian Mbappe, pa je vrlo vjerojatno da ovog ljeta za još jedan veliki transfer 'kraljevi' neće imati dovoljno novca.

Potom se u priču ubacila Barcelona koja bi Olma vrlo rado vratila u svoje redove, no Katalonci su velikim financijskim problemima i u ovom trenutku je malo vjerojatno da bi mogli platiti traženih 60 milijuna eura. Nagađalo se da bi ga željeli otkupiti 'na kredit' kroz nekoliko godina, ali RB Leipzig traži cijelu odštetu odmah.

U konkurenciji je i Manchester City, Pep Guardiola ga vidi kao idealnu zamjenu za Kevina De Bruynea, a novac za 'građane' nikad nije bio problem. Uz to bi 'spario' Olma s nekadašnjim suigračima iz Dinama, Joškom Gvardiolom i Mateom Kovačićem.

No, njemački mediji sad otvaraju 'novu frontu' u sagi oko novog kluba Danija Olma jer se 'u igru' ubacio i minhenski Bayern! Glavnu ulogu u cijelom transferu ima sportski direktor Bavaraca Max Eberl, koji je istu ulogu obavljao u RB Leipzigu, ima visoko mišljenje o Olmu i volio bi ga dovesti u München! Pitanje je samo hoće li Leipzig pristati na prodaju svog ponajboljeg igrača izravnom konkurentu u Bundesligi...

Situacija se dodatno 'zakuhala' jer se u borbu za Danija Olma uključio i Manchester United. Nova vlasnička garnitura na Old Traffordu priprema veliku ljetnu čistku, a Olmo je visoko na listi želja 'crvenih vragova' koji bez obzira na cijenu moraju oplemeniti svoj vezni red.

A Dinamo? Na Maksimiru mirno promatraju i osluškuju što se događa oko Olmovog odlaska iz Leipziga. Gdje god on nastavio karijeru, klub će zaraditi nešto više od šest milijuna eura. Sjajan je to financijski 'poguranac' bez obzira stigao on iz crvenog ili plavog dijela Manchestera ili pak iz Münchena...