SNIMKA IZ SVLAČIONICE

Emotivni Curry zatražio Bryanta autogram pa se prisjetio Dražena

Bionic
Reading

Nakon što je završio 65. NBA All-Star vikend koji se održao u Torontu jasno je kako će mnogima ostati urezan u sjećanje kao poseban zbog emotivnog oproštaja od navijača Kobea Bryanta, jednog od najvećih košarkaša svih vremena

Za nekoliko dana većina navijača neće se sjećati da je sekcija Zapada slavila sa 196: 173 te da je za MVP-a drugi puta zaredom izabran bek Oklahome Russell Westbrook. Ali gotovo svakome tko je bio u dvorani zauvijek će u sjećanje ostati izlazak Bryanta pred navijače, videosažeci s izjava iz njegove karijere koji su se vrtjeli na velikom ekranu te govorim legendarnog Magica Johnsona, jednog od najvećih košarkaša svih vremena koji je, slično kao i Bryant, obilježio jedan dio povijesti Los Angeles Lakersa. Zanimljivo, svaki od njih je Lakersima donio pet titula prvaka NBA.

Među onima koji iznimno cijene i poštuju Bryanta svakako je i trenutačno najbolji igrač lige Sephen Curry koji je deset godina mlađi od njega, a dokaz tome je i scena iz svlačionice (video pogledajte OVDJE) koju su zabilježile kamere. Naime, Curry je nakon utakmice zamolio Bryanta da mu se potpiše na All-Star dres s brojem 30 u kojem je igrao. Nema sumnje kako će dres dobiti posebno mjesto u Curryjevoj kući, a ovim potezom bek Warriorsa pokazao je veličinu i poštovanje prema igraču kojem se kao klinac divio.
'Kobe je definitivno zaslužio da se ovdje sve vrti oko njega. To sam cijelo vrijeme i govorio da bi trebalo tako biti jer je puno doprinio ovoj igri i to što je poznato kako je posljednji puta All-Star tako da smo svi u ovom uživali', kazao je Curry nakon utakmice.

Na pitanje prisjeća li se sebe kao klinca koji je gledao oca Della iz prvih redova kako sudjeluje u šutiranju trica, pogotovo kada na ovakvim događajima vidi sinove i kćeri All-Star igrača koja su stalno uz njih na terenu, treningu ili u hotelu?

'To su sve sto posto iste slike kao kada sam sjedio tati Dellu u krili odmah uz Dražen Petrović, Mitcha Richmonda, trenera Dona Nelsona na subotnjem All-Star spektaklu. Imam jako puno uspomena s All-Star vikenda. Vidjeti kako su cijele obitelji uključene u ovaj spektakl kako bi se svi zabavili, jer ipak je ovo posao od kojeg živimo, jako je važno. Svi smo mi ponosni zbog naših obitelji i zato mi je jako drago da su ovdje s nama. Svakome od nas to puno znači', kazao je Curry, prošlogodišnji MVP sezone i igrač koji je najzaslužniji što su Golden State Warriorsi osvojili titulu prvaka NBA.