KAKO ZRELO

Gvardiol preuzeo Guardiolin posao; nije ni čudo zašto je Joško već sada top-igrač

19.04.2024 u 06:09

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac, 22-godišnji Joško Gvardiol, odigrao je dvije odlične utakmice protiv madridskog Reala, ali baš kao i njegov Manchester City, nakon poraza na Etihadu poslije raspucavanja s bijele točke, ostao je razočaran

Nakon remija 3:3 u prvom okršaju u Madridu, Manchester City i Real su u uzvratu na Etihadu nakon produžetka odigrali 1:1, pa je pitanje putnika u polufinale razriješeno udarcima s bijele točke.

Rodrygo je doveo goste u vodstvo u 12. minuti, a izjednačio je Kevin De Bruyne u 76. minuti. Prilikom 'lutrije' jedanaesteraca kod Reala su zabili Bellingham, Vazquez, Nacho i Rüdiger, a na suprotnoj strani Alavarez, Foden i Ederson. Kod Reala promašio je Modrić, a kod Cityja Silva i Kovačić.

Joško Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu za City, Mateo Kovačić je ušao u igru u 112. minuti, dok je na suprotnoj strani Luka Modrić zaigrao od 79. minute.

Inače, tuga u Guardiolinoj momčadi 'rastegnula' se do četvrtka. Vremena za suze više nema, jer već u subotu Manchester City na londonskom Wembleyju igra utakmicu polufinala FA Cupa, protiv Chelseaja. Dakle, pojavila se nova prilika za trofej, a vrlo brzo čeka ih i nastavak borbe u Premier ligi, gdje Manchester City drži vrh tablice, s dva boda više od Arsenala i Liverpoola.

A da defetizam posve napusti svlačionicu Građana, jasnu je poruku poslao Joško Gvardiol. Naravno, i ova poruka našeg 22-godišnjeg reprezentativca pokazuje koliko je zreo i usredotočen na 'posao'.

'Htjeli smo pobijediti i dati sve od sebe na domaćem terenu. Glave gore i koncentrirajmo se na utakmice koje nam slijede u prvenstvu i kupu', napisao je Gvardiol.

  • +15
1/4 finale Lige prvaka, Manchester City - Real Madrid Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN