UVJERITE SE I SAMI

Hrvatski inženjeri vješti su i s teniskim reketima

18.05.2013 u 16:47

Bionic
Reading

Ove će se godine, po drugi put zaredom, od 30. svibnja do 2. lipnja, na teniskim terenima ŠRC Šalata održati međunarodni teniski turnir inženjera

Turnir se igra u pet kategorija: pojedinačno dame i gospoda te parovi dame, gospoda i mješoviti parovi. Pravo nastupa imaju inženjerke i inženjeri svih struka i akademskih stupnjeva, što znači inženjeri, diplomirani inženjeri, inženjeri prvostupnici, inženjeri magistri struke, te doktori inženjeri. Tako su na prošlogodišnjem turniru nastupili inženjeri raznih struka, od najmlađeg 27 godišnjeg natjecatelja do najstarijeg sudionik turnira, koji je sa svojih 67 godina osvojio naslov parova.

Ipak, za ovu priliku porazgovarali smo s prošlogodišnjim pobjednikom u pojedinačnoj konkurenciji, diplomiranim inženjerom Robertom Tudorom

Gospodine Tudor, ili potpunije rečeno gospodine inženjeru Tudor, na prošlogodišnjem 1. međunarodnom teniskom turniru za inženjere bili ste pobjednik i pojedinačno i u parovima, te ste nakon tog turnira izjavili: 'Vrhunska organizacija, malo kratak rok, ali lijep turnir i lijepa inicijativa, i nadam se puno većem broju igrača nagodinu i slijedećih godina'.

I ove godine ste se prijavili za ovaj, sada 2. međunarodni teniski turnir za inženjere. Koja su Vam očekivanja kao branitelju naslova pobjednika?
Pa, obrana naslova, naravno! Samo nezgoda je što sam obaviještavao o turniru i one kolege za koje mislim da bi me mogli dobiti...! 

Saznajemo od organizatora da se većina prošlogodišnjih natjecatelja već prijavila na ovogodišnji turnir. Koje od njih bi izdvojili kao svoje glavne konkurente u pojedinačnom dijelu turnira?
Na primjer, prošlogodišnji finalist Petar Cota, s kojim bi bilo 'gusto' da je uspio doći do trećeg seta. I Filip Kos (polufinalist) koji, ako je trenirao redovno cijelu godinu, može puno napraviti...'

Vi ste diplomirani inženjer građevine. Turnir je otvoren za inženjere svih struka, pa su tako lani uz građevinske inženjere nastupili i inženjeri elektrotehnike, geologije, prometa, strojarstva. Kako gledate na takav koncept?
Vrhunska ideja!

Da li ste se i prije bavili tenisom?
Da, trenirao sam aktivno 10-15 god., ali nikad zapaženijih uspjeha, nije bilo discipline...

Da li su se na prošlogodišnjem turniru pojavili samo bivši aktivni igrači ili je bilo i 'rekreativaca'?
Bilo je i 'rekreativaca', naravno, to je ipak turnir inženjera...

U prošlogodišnjem pojedinačnom polufinalu susreli ste se s diplomiranim inženjerom strojarstva Filipom Kosom, kojem je glavni sport nogomet, a tenis nije igrao aktivno. Pamti se Vaša izjava da ste jedva dobili taj meč.
Tako je. Pošto zadnjih 10-ak godina i ja igram rekreativno, imam 15-ak kg viška, naravno da mi igrač u fizičkoj formi zadaju puno muke...

Čujemo da je središnji dio turnira ipak zajednička večera, koja je na rasporedu u petak 31. svibnja.
Pa ipak bit svega je druženje!

Zahvaljujemo Vam na razgovoru uz želje za još jednim uspješnim inženjerskim teniskim turnirom, kako natjecateljski tako i u pogledu druženja i stvaranja novih kontakata.
Hvala Vama, veselim se ponovnom sudjelovanju na ovom turniru!

Uspješnom turniru, dobroj igri i odličnoj atmosferi nadaju se i organizatori, koji su veoma zadovoljni prošlogodišnjim, no vjeruju da će ovogodišnji biti još bolji i uspješniji. Turnir nije samo prigoda da se inženjeri rekreiraju i bave sportom, nego i da se sastanu izvan svojih radnih okolina, razmjenjuju iskustva i stvaraju nove poslovne i privatne veze. Isto tako, turnir je prigoda za predstavljanje i prezentaciju inženjerskih i ostalih kompanija i tvrtki, ali i prigoda za prezentaciju grada Zagreba kao sportsko-turističkog odredišta te ŠRC Šalata kao jednog od temeljnih sportskih centara u Gradu.

Prijave za turnir traju do 22. svibnja.

Sve potrebne informacije nalaze se na službenoj stranici turnira www.engineersplaytennis.hr