A NE ZNAJU ZAŠTO

Nijemci priznali da su Fifi platili 6,7 milijuna eura

16.10.2015 u 14:38

Bionic
Reading

Njemački nogometni savez (DFB) priznao je u petak da je u travnju 2005. FIFA-i isplaćeno 6,7 milijuna eura, ali ističe kako taj iznos nema ništa s dodjeljivanjem organizacije svjetskog nogometnog prvenstva 2006. Njemačkoj

DFB je u svom priopćenju objavljenom u petak pojasnio da je ta isplata otkrivena prilikom jedne interne istrage pokrenute posljednjih nekoliko mjeseci o dodjeljivanju domaćinstva SP 2006., a u svjetlu skandala koji potresaju FIFA-u.

Provjerom je 'DFB utvrdio da je isplata 6,7 milijuna eura izvedena prema FIFA-i u travnju 2005. i da je to iznos koji je mogao biti iskorišten za nešto drugo a ne za inicijalni cilj (kulturni program FIFA-e)', objašnjava njemački savez.

'Isplata nema veze s dodjelom organizacije SP-a 2006, što se dogodilo pet godina prije toga', ističe njemački savez, napominjući kako interna istraga 'nema dokaze o nepravilnostima'.

DFB u priopćenju navodi i kako je njegov predsjednik ljetos naredio internu istragu te 'uzeo pomoć vanjskih pravnih suradnika kako bi se ustvrdilo može le se novac vratiti'.

Savez dodaje i da 'konačnog rezultata interne istrage još nema jer se kontrole nastavljaju i treba ih preispitati kontrolno povjerenstvo'.