ISTRA PRED PROMJENAMA

S Verude stižu dobre vibracije i optimizam

14.10.2010 u 09:26

Bionic
Reading

Samo dva boda iz 10 utakmica saldo je uspješnosti Istre 1961, no iz kluba najavljuju bolja vremena. Trener Vulić je vraćen na Verudu, a opstanak u prvoligaškom društvu je apsolutni prioritet kojem će biti podređeno baš sve

Zoran Vulić novi je trener pulskog prvoligaša NK Istre 1961, no trenera koji se u klub na Verudi zapravo 'vraća' očekuje puno posla. Klubom, koji se bori za opstanak u ligi, u zadnjih nekoliko mjeseci 'prodefiliralo' je nekoliko trenera, pa se osim povratka Vulića najavljuju i promjene u funkcioniranju Kluba.

'Mislim da je bila velika pogreška što treneru Vuliću ugovor nije bio produžen', kaže za tportal izvršni dopredsjednik Ivan Herak i dodaje da je situacija teška, gotovo neizvjesna, budući da je NK Istra u deset kola osvojila tek dva boda. No smatra da Vulić ima potrebnu 'kemiju' s igračima.

Osim toga, veli Herak, za desetak dana održati će se Skupština kluba na kojoj nas očekuju veliki rezovi, prvenstveno u upravi pa sve do igrača. Po novom, politiku Kluba voditi će uz trenera Vulića i sportski direktor Kurtović i izvršni dopredsjednik, kaže Herak koji nam je i potvrdio da je dolazak Vulića već gotova stvar, a potpis samo formalnost.

Naime, već u subotu NK Istra igra na domaćem terenu prvu utakmicu s novim trenerom protiv Rijeke.

'Očekujem, naravno, pobjedu, veli izvršni dopredsjednik, dodajući da bi to i navijačima i igračima u ovom trenutku puno značilo. I proljetos je situacija bila teška, pa je klub opstao', kaže nam, ne sumnjajući da će novim rezovima istarski prvoligaš konačno krenuti uzlazno.