Vikend Vatrenih by psk

Vatreni Pongračić iskreno o Euru te što govore Albancima s kojima igra u Lecceu

02.05.2024 u 10:47

Bionic
Reading

U emisiji 'Vikend Vatrenih powered by PSK', koja je prikazana na kanalu MAXSport, gostovao je hrvatski reprezentativac Marin Pongračić

Hrvatski reprezentativac Marin Pongračić, koji je rođen u Njemačkoj, u emisiji 'Vikend Vatrenih powered by PSK', prikazanoj na kanalu MAXSport, najviše je govorio o tome koliko mu znači igrati za Vatrene.

Tijekom gostovanja 26-godišnji Pongračić govorio je o svojim počecima, danima u Bayernu, odlasku u RB Salzburg te odluci da potpiše za talijanski Lecce.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Kaže da je želio ovakav klub iako je 'njemački nogomet intenzivniji i brže se igra', jer u talijanskoj Serie A vidi se da 'ima veću individualnu kvalitetu i veći broj zvijezda'.

Na konstataciju novinara MAXSporta da u momčadi ima tri Albanca i Crnogorca s kojima se druži, šaljivo je rekao:

'Mi smo banda! Družimo se puno, idemo na ručkove, idemo na večere, pijemo kavu i dobro nam je tako.'

No posebna tema bio je san koji je ispunio, a to je da odjene dres Hrvatske. Kaže da nije dobio poziv Njemačke, a i Hrvatska mu je uvijek bila prvi izbor.

Prisjetio se i svog debitantskog nastupa 2021. protiv Turske…

'Kad je svirala himna, naježio sam se. To mi je ostalo u sjećanju, strašan osjećaj, neopisivo nešto. Utakmica nije bila loša, odigrali smo 3:3 u Turskoj, ali bilo bi mi draže da smo pobijedili. Bio sam zadovoljan sobom i bio je to jako lijep osjećaj', ispričao je Pongračić, a nije se našao na popisu igrača koji su putovali na Svjetsko prvenstvo u Katar 2022. Kaže da je bio vatreni navijač...

No zato se nada i živi za to da će biti u momčadi izbornika Zlatka Dalića koja će u lipnju zaigrati na Euru u Njemačkoj, a Hrvatska se nalazi u skupini sa Španjolskom, Italijom i Albanijom.

'Da, Talijani i ja smo zezali naše Albance da nemaju šanse (ha, ha)… Ali nije to baš tako na velikim natjecanjima jer ne smiješ nikoga podcijeniti. Albanija je jako dobro odigrala kvalifikacije. Da, jaka je, ali i Hrvatska je jaka', kazao je, dodavši na temu Eura:

'Koliko mi imali respekta prema drugima, imaju i oni prema nama. Igramo u Njemačkoj, tako da će sto posto biti sjajna atmosfera. To je zagarantirano!' istaknuo je Pongračić, dodavši da je već sada velika potražnja za ulaznicama i čeka prve informacije koliko će ih dobiti.

Cijelu emisiju 'Vikend Vatrenih powered by PSK' pogledajte u prilogu:

Marin Pongračić - emisija Vikend Vatrenih Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport