cure detalji

Bliži se rok: Musk otkrio kad stiže robotaksi

21.04.2022 u 12:51

Bionic
Reading

Musk je također naglasio da vozila neće imati volan niti pedale zato jer su 'maksimalno optimizirana za autonomnu vožnju'

Tesla trenutno radi na vozilu koje neće imati volan ni pedale te će ga, ako je vjerovati riječima Elona Muska, do 2024. donijeti na tržište, prenosi Business Insider. Milijarder koji želi kupiti Twitter je tijekom investicijskog saziva za prvi kvartal 2022. podijelio detalje o razvoju 'posvećenog robotaksija'.

'Fundamentalno je optimiziran za postozanje minimalne potrošnje po kilometru - uključujući svo održavanje i napajanje' rekao je. 'Vjerujem da će to vozilo biti velik poticaj za Teslin tržišni rast i razvoj'.

  • +8
Elon Musk TED 14. 4. 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Glenn CHAPMAN / AFP / Profimedia

Musk je također naglasio da vozila neće imati volan niti pedale zato jer su 'maksimalno optimizirana za autonomnu vožnju'. Nakon što su investitori krenuli postavljati pitanja o tobotaksiju, Musk jer rekao da će Tesla sljedeće godine 'održati event u kojem će izložiti dodatne detalje o vozilu'. Drugim riječima, odbio je komentirati.

Teslin šef je dolazak novog vozila potiho najavio početkom travnja - tijekom Cyber Rodea održanog u Teslinom Gigafactoryju u Teksasu, rekavši da će vozilo izgledati 'futuristički'.

Musk je također tijekom saziva investitora relap da će Tesla do 2023. imati dovoljno Cybertruckova za početak prodaje, što znači da će ove godine proizvesti 1.5 milijuna vozila, povećavši sveukupnu isporuku od 60 posto u odnosu na godinu prije.

Milijarder je na kraju podsjetio da i dalje radi na izradi humanoidnog robota pod imenom Optimus koji će na koncu 'vrijediti više nego grane s vozilima i više nego potpuno autonomna vožnja'.