OPTIKA DO KUĆE

Deset puta brži internet u ponudi HT-a

16.12.2013 u 12:39

Bionic
Reading

Hrvatski telekom osvježio je paket Ultra Max ponudom temeljenom na tehnologiji FttH (Fiber to the Home, odnosno optika do kuće), koja nudi deset puta veću brzinu u odnosu na pakete Max2/3 za privatne korisnike

Tako će korisnici paketa Max3 koji imaju internetsku brzinu četiri Mbps moći za 40 kuna više dobiti brzinu od 40 mbps downloada i 10 mbps uploada, a za dodatnih 30 kuna i 100 mbps downloada i 20 mbps uploada.

To su najveće brzine dostupne na tržištu, kažu u HT-u te dodaju kako jamče da ćete ih i dobiti - zahvaljujući FttH-u, nema potrebe za dijeljenjem ponuđene maksimalne brzine među korisnicima na optičko-kabelskoj mreži.

S brzinom preuzimanja od 100 mbps jedna MP3 pjesma može se preuzeti instantno, film u standardnom formatu za oko dvije minute, a film u HD formatu za 15 minuta.

Od 13. prosinca 2013. do 13. veljače 2014. traje promotivna ponuda u kojoj svi novi korisnici paketa Ultra Max2 i Ultra Max3 s obveznim trajanjem ugovora na 12 ili 24 mjeseca prva tri mjeseca paketa Ultra Max plaćaju po cijeni istovrsnog paketa usluga preko bakrene infrastrukture.

HT je svoju optičku mrežu izgradio u Bjelovaru, Slavonskom Brodu, Dubrovniku, Zagrebu, Puli, Karlovcu, Koprivnici, Čakovcu, Osijeku, Rijeci, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Vinkovcima i Zadru.

Također, uz pomoć i podršku lokalne zajednice, optika je dostupna i u manjim mjestima: Bukovje Bistransko, Donja Bistra, Gornja Bistra, Jablanovec, Novaki Bistranski, Oborovo Bistransko, Poljanica Bistranska.

Ovime ujedno završava pilot projekt Fiberland, pokrenut 2008. godine, kojim je HT na određenim lokacijama testirao optičku tehnologiju. Svi sudionici pilot projekta mogu se odlučiti za nove pakete Ultra Max na optici ili odabrati usluge koje HT pruža preko bakrene infrastrukture.

Više potražite na stranicama Hrvatskog telekoma