UPS!

Obrišite poruku i nakon što je poslana

01.02.2013 u 17:16

Bionic
Reading

Twitter ima mogućnost brisanja privatnih poruka koje su poslane nekome ne samo na računu pošiljatelja, već i na računu primatelja. Čak i ako je primatelj poruku vidio, pročitao i na nju odgovorio

Najgora stvar kod slanja e-mail poruka je činjenica da jednom odaslanu poruku više ne možete dobiti natrag.

Istina, Gmail vam daje mogućnost da poništite slanje u nekoliko sekundi od pritiska na gumb pošalji, ali jednom kada ode, poruka je zauvijek izgubljena.

No, piše Cnet, takva situacija nije s Twitterom.

Ako pošaljete nepromišljenu privatnu poruku putem Twittera, svejedno je možete izbrisati. Čak i ako ju je primatelj pročitao.

Dovoljno je pritisnuti na ikonicu kotačića, odabrati 'Direct Messages', pronaći onu koju želite izbrisati i pritisnuti na kantu za smeće.

Poruka ne samo da je izbrisana s vašeg računa, nego i s računa primatelja.

Jedino ako primatelj ima uključenu neku od 'push' opcija (poput primanja poruka s Twittera na mail ili putem SMS-a), može se dogoditi da ta poruka ostane na tom uređaju. Ali na Twitteru je nećete više naći.

Twitter ide i korak dalje.

Poruku koju ste primili, a ne sviđa vam se i deletirate je, obrisat će i kod pošiljatelja.

Ne samo da ćete tako smanjiti broj neželjenih poruka u svom pretincu, već ćete od sramote spasiti svoje nepromišljene prijatelje.

Naravno, konstantno brisanje nečijih poruka može izluditi drugu stranu, ali onda opet - možda je to suptilan način da osobi kažete kako ne želite komunicirati s njom?