STIŽE DEMO

Stiže Foundry, proceduralno generirani miks Factorija i Satisfactoryja

04.10.2023 u 09:58

Bionic
Reading

Vašu ćete beskonačnu tvornicu moći početi graditi kad Foundryjeva demo verzija postane dostupna tijekom skorašnjeg Steam Next Festa

Paradox u posljednje vrijeme pokušava pronaći nove načine kako spriječiti igrače da odu spavati u razumno vrijeme. Od nedavno najavljene simulacije kolonije Stardeus i Sims klona Life By You, pa sve do nedavno objavljenog Foundryja, asortiman igara građenja sve je veći, piše PC Gamer.

Foundry će izdati Paradox Interactive, dok je za razvoj odgovoran Channel 3 Entertainment. Riječ je o beskonačnom, proceduralno generiranom svijetu u kojem nam je zadatak izgraditi veliku tvornicu. Zahvaljujući voxel tehnologiji, igrači će navodno svaki komadić mape moći uništiti i zamijeniti zgradama ili novim terenom.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Channel 3 Entertainment

Pokretanje nove igre stvorit će potpuno novi svijet koji sadrži različite biome, poput džungle i planina. Zanimljivo je što ćete moći graditi unutar navedenih planina, stvarajući podzemne tvornice i rudnike.

Perspektiva iz prvog lica podsjeća na odličan Satisfactory, no vrlo je jasno da igra glavnu inspiraciju ipak povlači iz Factorija.

Ni na čije iznenađenje, morat ćete kopati kako biste požnjeli resurse koji se zauzvrat mogu transformirati u strojeve i zgrade, sve dok ne ispunite svijet cijevima i pokretnim trakama, automatizirajući svoj industrijski behemot. Sudeći po foršpanu, čini se da ćete moći proizvesti i vojsku robota koji će vam pomoći u ovome - dok i sami igrate robota.

Prijatelji će vam također mogu pomoći u poduhvatu. Premda Channel 3 kaže da je najbolje ograničiti multiplayer na 2-4 igrača, igra trenutno nema ograničenja na broj gejmera u istom svijetu.

Više o Foundryju ćemo saznati idućeg tjedna, prije svega zato jer će igra dobiti igriv demo na Steam Next Festu, online eventu za premijere nadolazećih igara koji počinje 9. listopada.