SEKSISTIČKI KOMENTAR

Bosanski voditelj uputio hrvatskoj predsjednici pouku iz vjeronauka

03.12.2016 u 14:33

Bionic
Reading

U središnjoj informativnoj emisiji na bosanskohercegovačkoj televiziji Face, voditelj Senad Hadžifejzović u svom komentaru obrušio se na hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović zbog njezinih nedavnih izjava o porastu radikalnog islama u Bosni i Hercegovini

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nedavnom intervjuu za Defense News naglasila je da je nestabilnost Bosne i Hercegovine najveća sigurnosna prijetnja Hrvatskoj u susjedstvu. Kao prijetnju istaknula je i vjerski radikalizam, odnosno porast pojave radikalnog islama u državi.

'Islam koji smo poznavali u BiH se mijenja, postaje radikalniji, posebno u seoskim područjima, mijenja se način života, čak i izgled ljudi u smislu odijevanja i ponašanja i mnogo rigidnije interpretacije vrijednosti islama', rekla je, između ostaloga, Grabar-Kitarović.

Njezine izjave zasmetale su BiH voditelju i vlasniku Face TV-a Senadu Hadžifejzoviću, koji je hrvatskoj predsjednici poručio da treba poduke iz vjeronauka.

‘Drugarice predsjednice, osoba može, ali ne može religija postati radikalna. Tumačenja vjera su vam banalna, ne pristaje vam biti manijakalna ni antiklerikalna. Greška vam je kardinalna, pitajte bosanskog kardinala. Tek poneka plavuša je banalna. Vi morate biti ličnost intelektualna. Vi ste osoba senzualna, naša stanja prema vama su veoma emocionalna', kazao je u TV komentaru Hadžifejzović.

Poruka predsjednici Hrvatske: Greška vam je kardinalna...