nastavlja se egzodus

Alarmantno: Nakon 66 specijalista, osječku bolnicu napustila još četiri liječnika

16.01.2018 u 16:46

Bionic
Reading

Nastavlja se egzodus liječnika specijalista iz osječkog Kliničkog bolničkog centra. Od ulaska Hrvatske u Europsku uniju do rujna prošle godine napustilo ju je 66 liječnika specijalista, a od početka ove godine ostali su bez još četiri liječnika

Prema posljednjim službenim podacima Ravnateljstva Kliničkog bolničkog centra Osijek, od ulaska Hrvatske u Europsku uniju do rujna prošle godine ovu je bolnicu napustilo 66 liječnika specijalista, a u novu godinu su ušli s još četiri liječnika manje.

Od početka godine u njoj više ne radi prof. dr. sc. Damir Gugić, koji je u dva mandata bio predstojnik Odjela za radioterapiju i onkologiju. On je krajem prošle godine, kako piše Glas Slavonije, svojevoljno odlučio dati otkaz u toj ustanovi nakon 25 godina rada.

'Nisam više želio raditi u takvim uvjetima i biti dio takvog tima', rekao je Gugić te unatoč ponudi mariborske bolnice ostaje izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Osijeku i srednjoj Medicinskoj školi.

Abdominalni kirurg doc. dr. sc. Dražen Vidović odlučio je prijeći u KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu, gdje je dobio mjesto predstojnika Zavoda za abdominalnu kirurgiju.

'Moram reći da sam htio promjenu, a u osječkoj sam bolnici osjećao da ne mogu napredovati. U KBC-u Osijek radio sam od 1993., što znači 25 godina. Nažalost, znam još nekoliko kolega koji planiraju svoj odlazak iz ove ustanove', rekao je Glasu Slavonije ovaj kirurg koji se u Zagreb preselio s cijelom obitelji.

Svoju karijeru u osječkom KBC-u s prvim je danom ove godine završila i dr. sc. Marinela Rosso, bivša pročelnica Kliničkog odjela za kirurgiju glave i vrata, plastično-rekonstruktivnu i opću ORL kirurgiju. Ona pak prelazi u Polikliniku Rosso, koja je u vlasništvu njezina supruga, ginekologa Miće Rosse.

U mirovinu je otišao nekadašnji predstojnik Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC-a Osijek, prof. dr. sc. Darko Čuržik.

Osječka bolnica ostala je tako bez specijalista s doktoratom znanosti i znanstvenim zvanjima, pa se nameće pitanje posjeduje li još dovoljno kadra sa znanstvenim zvanjima kako bi ispunjavala uvjete za status kliničkog bolničkog centra.