IDILA NA RIVI: SDP I HDZ SRDAČNO

Baldasar i Ivanišević na kavi najavili suradnju

05.06.2013 u 12:23

  • +8

Baldasar i Ivanišević na kavi

Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

Bionic
Reading

Ivo Baldasar i Vjekoslav Ivanišević, dvojica kandidata za splitskog gradonačelnika, zakopali su ratne sjekire i nasred Rive sjeli na zajedničku kavu. Simbolično, tri dana nakon izbora, poručili su građanima da je kampanja završila i da će dalje nastaviti 'u duhu suradnje'

Neobičan prizor SDP-ovca i HDZ-ovca koji srdačno ćaskaju privukao je dosta pažnje medija i građana, pa čak i turista koje je iznenadila gužva. Splićani su im prilazili i čestitali na potezu, a konobarica ih je počastila kavama 'jer šalju lipu poruku Splitu'.

'Najprije smo prešli na 'ti', a onda razgovarali kako raditi zajedno u interesu grada', kazao je Baldasar, a Ivanišević objasnio da su njihove vizije razvoja Splita gotovo identične. Novi splitski gradonačelnik najavio je da će Ivaniševića, inače arhitekta po struci, pozvati da se priključi radnom timu koji će pripremati projekt uređenja Istočne obale. Novinare je zanimalo što će Tomislav Karamarko misliti o ovakvom obliku suradnje sa SDP-om.

'Ne gurajte me na državnu razinu, ja sam prvenstveno Splićanin i i najviše me zanima dobrobit moga grada. Osim toga, gospodin Karamarko je korektna osoba, a u našoj demokršćanskoj opciji na sve ljude gledamo kao na braću i sestre', objasnio je Ivanišević.

Što će Tomislav Karamarko misliti o suradnji HDZ-ovca sa SDP-om?


Baldasar je potvrdio da će već danas biti izdana dozvola za subotnji Split Pride na Rivi i da će to na njegovu zamolbu učiniti dosadašnji dogradonačelnik Jure Šundov. 'Ići ću na Paradu, kao što sam i obećao, a pozivam sugrađane koji to žele da se priključe. Uvažavam i mišljenje onih koji se protive, neka okrenu leđa ili zvižde, ali neka se suzdrže od bacanja kamenja', kazao je gradonačelnik Splita.

Ivanišević u Paradu neće ići, ali apelira na dostojanstvo. 'Pozivam da se ne dogodi nikakvo omalovažavanje, molim da i sudionici povorke i ostali građani puste da sve prođe u miru i najboljem redu, bez provokacija', pozvao je Ivanišević.

Inače, primopredaja dužnosti gradonačelnika Splita s četvrtka je pomaknuta na petak zbog ovotjednog ponovnog prebrojavanja nevažećih listića i 48-satnog zakonskog roka od za žalbe. Očekuje se da će Baldasara u zgradi Banovine ipak dočekati i dosadašnji gradonačelnik Željko Kerum