PREMIJER UHVAĆEN KAMEROM

Cameron: Kraljica je prela kad je čula da Škotska ostaje

25.09.2014 u 13:16

Bionic
Reading

Britanski premijer David Cameron našao se u neobranom grožđu nakon što je u javnost procurio videozapis njegova razgovora s Michaelom Bloombergom, bivšim gradonačelnikom New Yorka

Naime, Cameron je u utorak, ulazeći u Bloombergovo sjedište u Velikoj Jabuci, bio praćen kamerama, ali je, prema svemu sudeći, zaboravio da bi osjetljivi mikrofoni mogli uhvatiti svaku riječ koju je uputio bivšem gradonačelniku New Yorka. Bloomberg i Cameron razgovarali su o referendumu na kojem je Škotska ipak odlučila ostati u sastavu Ujedinjenog Kraljevstva.

'Definicija olakšanja je kad ste premijer Ujedinjenog Kraljevstva i kad nazovete kraljicu i kažete joj 'Sve je u redu, sve je OK'. To je zaista bilo nešto posebno. Kraljica je prela na telefonu', rekao je Cameron Bloombergu, nakon čega nije trebalo dugo čekati da snimka osvane u najtiražnijim britanskim medijima.

Naravno, Cameron se sada pokušava 'oprati', jer je u javnosti kraljicu opisao riječju koja najbolje pristaje – mačkama.

'Izuzetno mi je neugodno i žao. Radilo se o privatnom razgovoru, ali očito o privatnom razgovoru kakav nisam smio voditi i neću više nikad voditi', izjavio je Cameron pa dodao kako će se i osobno ispričati kraljici.