zakon šutnje?

Deseci milijuna eura: 'Štetu u karlovačkoj jezgri platit će građani'

10.05.2024 u 14:14

Bionic
Reading

Štetu u karlovačkoj jezgri Zvijezdi, koja je nastala za provedbe projekta gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija na infrastrukturi aglomeracije Karlovac – Duga Resa platit će svi građani Karlovačke županije, ustvrdio je u petak ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović

Ustvrdio je da po paušalnoj procjeni šteta iznosi između 50 i 100 milijuna eura dodavši kako je Grad Ogulin o načinu izvođenja radova u sklopu projekta vrijednog više od 67 milijuna eura obavijestio Europsku komisiju.

S obzirom na to da će ogulinska i druge vodno-komunalne tvrtke u županiji biti krajem godine pripojene karlovačkoj, procijenio je da će svi građani Karlovačke županije plaćati štetu učinjenu u Zvijezdi kroz povećane cijene usluga.

"Štitim interese građana cijele županije", poručio je Domitrović, koji je i predsjednik Županijske organizacije SDP-a, dok je u Karlovcu i Karlovačkoj županiji na vlasti HDZ.

Sličan projekt u vrijednosti 36 milijuna eura najavljen je i za Ogulin, a nakon pripajanja trebala bi ga provoditi karlovačka tvrtka, zbog toga je Domitrović zabrinut da bi to mogla činiti na isti način kao u Karlovcu.

'Zakon šutnje'

Branka Horvatić se uime građana Zvijezde zapitala što su uradile institucije kojima su prijavili način izvođenja radova. "Čini mi se da postoji zakon šutnje i da se ne smije dirnuti u Zvijezdu", poručila je.

"Tražimo od Grada Karlovca pisano jamstvo da će nadoknaditi štetu. Ništa napismeno nismo vidjeli, samo hrpu neistina i laži. Gradonačelnik je rekao da će Radićeva ulica biti popločena u travnju, a nije niti počelo popločavanje. Kada je ranije rađena kanalizacija nijedna kuća nije bila oštećena, mada su naše kuće stare oko 200 godina", rekla je Horvatić.

Predviđen je nastavak radova korištenjem talpi, a građani smatraju da se primjenom te tehnologije uzrokuju oštećenja, no predstavnik građana Gaze Milan Medić nije mogao navesti nijednog stručnjaka koji bi potvrdio njihove stavove o boljim metodama rada.

Medić je utvrdio da je ogulinski gradonačelnik prepoznao problem, dok karlovački Damir Mandić "očito ne prepoznaje javni interes svojega grada pa zagovara daljnji nastavak radova i razlupavanje".