DEkanica pravnog fakulteta

Demanti Dubravke Hrabar: Namjerno prešućujete istinu

30.09.2017 u 00:43

Bionic
Reading

Dubravka Hrabar, dekanica Pravnog fakulteta u Zagrebu, uputila je u petak navečer demanti na članak tportala naslovljen 'Dubravka Hrabar: Nesuđena liječnica koja je u fokusu drame s mjerenjem obitelji'. Demanti objavljujemo u cijelosti

'Na današnjem, točnije večerašnjem izdanju tportala objavili ste uvredljiv tekst pod naslovom Dubravka Hrabar: Nesuđena liječnica koja je u fokusu drame s mjerenjem obitelji, autorice Silvane Srdoč.

Osim što je tekst naslovljen tako da imputira moj neuspjeh na području (studija) medicine, a što je uvrjedljivo i klevetnički i za što ću potražiti odgovarajuću sudsku zaštitu, iznosite tekst sljedećeg sadržaja:

U sudskom sporu kojeg je vodila s još uvijek aktualnom pravobraniteljicom za djecu Ivanom Milas Klarić, koja je radila na srušenom Obiteljskom zakonu, Milas Klarić tužila je svoju bivšu mentoricu Hrabar zbog mobbinga, a Općinski sud u Zagrebu uvažio je tužbu i dodijelio Milas Klarić odštetu od 200 tisuća kuna na račun Pravnog fakulteta. Sud je presudio da je Hrabar povrijedila osobno i profesionalno dostojanstvo Ivane Milas Klarić neželjenim i uznemirujućim postupcima, a tu presudu naknadno je -  bez vraćanja na ponovno suđenje - srušio Županijski sud u Zagrebu. U toj presudi sporni se događaji ne negiraju, već se zaključuje da se radi o običajima na Pravnom fakultetu ili jednokratnim slučajevima koji ne predstavljaju uznemiravanje u smislu zakonskih odredbi ili povredu dostojanstva i profesionalnog digniteta osobe.

i namjerno prešućujete istinu.

Istina je da je Milas Klarić izgubila taj spor, jer je pravomoćnošću odluke Županijskog suda utvrđeno da mobbinga nije bilo i zato je prvostupanjska i nepravomoćna presuda preinačena. Nadalje, Milas Klarić je pokrenula nakon toga i revizijski postupak pred Vrhovnim sudom Republike Hrvatske i izgubila ga u ožujku ove godine. Potom ustaje ustavnom tužbom pred Ustavnim sudom Republike Hrvatske i gubi i taj spor, jer je Ustavni sud svojim Rješenjem iz srpnja ove godine njezinu tužbu odbacio.

Dakle, istina je sasvim drugačija nego što novinarka prikazuje. Očito je riječ o neprofesionalnom, neetičnom, neistinitom, pristranom i zlonamjernom pisanju, čime novinarka čini kazneno djelo i šteti mojemu ugledu.

Tražim da hitno objavite ovaj demanti u cijelosti', stoji u demantiju.