rusi se dižu

Jeziva upozorenja iz Britanije: Poraz u Ukrajini vodi u novi Hladni rat!

30.04.2024 u 17:01

Bionic
Reading

Bivši zamjenik britanskog ministra obrane James Heappey upozorio je da bi poraz Ukrajine od Rusije mogao koštati Zapad bilijune dolara te da neminovno vodi u novi Hladni rat

Heappey je to istaknuo u svom članku za The House Magazine te zaključio da Ukrajina treba više paketa pomoći kako bi dobila bitku za 'sigurnost u cijelom euroatlantskom području'.

'Bilo bi nezahvalno ili, ne daj Bože, da Ukrajina bude poražena, to obećava novi Hladni rat koji će trajati desetljećima i koštat će još bilijune dolara', naglasio je britanski političar.

Istaknuo je da nedavni paketi pomoći Sjedinjenih Država i Ujedinjenog Kraljevstva neće odmah prevagnuti omogućujući Ukrajini da pokrene ofenzivu koja će 'donijeti brzu i potpunu pobjedu'.

'Očekujem da ćemo s ovim ogromnim priljevom zapadne podrške vidjeti stabilizaciju na prvoj crti, a iako će borbe biti žestoke, ne očekujem značajne teritorijalne promjene na prvoj crti ove godine', napisao je Heappey.

On tvrdi da ukrajinskim brigadama treba obuka u složenim manevrima koji usklađuju njihovo kretanje s artiljerijskom vatrom, zračnom podrškom i drugim potencijalnim prijetnjama Rusa.

Istovremeno, izrazio je sumnju da će ukrajinske trupe biti spremne pobijediti do 2025. ili čak 2026. godine.

Ruski napad na Dnipro Izvor: EPA / Autor: STATE EMERGENCY SERVICE HANDOUT

Nakon sastanka u vojnoj bazi Ramstein, glavni tajnik Pentagona Lloyd Austin potvrdio je da Sjedinjene Države dodjeljuju šest milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini putem mehanizma USAI.

Program USAI predviđa da vlada SAD-a sklapa ugovore s američkim obrambenim tvrtkama radi proizvodnje novog naoružanja za Ukrajinu umjesto opremanja opremom iz svojih skladišta.

Ovaj mjesec američki Kongres je usvojio paket zakona, koji je potpisao predsjednik SAD-a Joe Biden, pružajući gotovo 61 milijardu dolara dodatne vojne i ekonomske pomoći Ukrajini i drugim saveznicima SAD-a.