nevjerojatna anegdota

Kako je Putin u lovu smjestio Berlusconiju: 'Sakrio se iza stabla pa povratio'

08.05.2024 u 15:11

Bionic
Reading

Vladimir Putin jednom je natjerao talijanskog premijera Silvija Berlusconija da 'obgrli školjku', a to se dogodilo kada su dvojica lidera zajedno otišla u omiljenu aktivnost ruskog predsjednika

Putin je Berlusconija totalno izbezumio nakon što je ustrijelio jelena, izrezao mu srce i ponudio mu ga sirovog, prenosi Business Insider.

Kako je za Corriere della Sera otkrio bivši talijanski senator Fabrizio Cicchitto, nekoć član Berlusconijeve stranke Forza Italia, on mu je bizarno iskustvo prepričao nakon posjeta Rusiji 2013. godine. Berlusconi je, rekao je Cicchitto, bio s Putinom u lovu u ruskom selu kada je ugledao par jelena. Nakon što ih je ustrijelio, Putin je rekao Berlusconiju da će od njih pripremiti izvanredan obrok.

Prema njegovim riječima, lovačkim nožem rasporio je jednog od jelena te sam izvadio srce i ponudio ga Berlusconiju. Međutim sam pogled na sirovo srce jelena bio je previše za njega. Kako navodi Cicchittou, siroti se sakrio iza stabla da bi povratio.

Berlusconi je odbio Putinovu gastro ponudu, no unatoč tome imao je blizak odnos s njim. Mjesecima nakon što je Rusija napala Ukrajinu, bivši talijanski premijer branio je Putina i rekao da on samo pokušava 'zamijeniti vladu Zelenskog vladom pristojnih ljudi'.

A kad je Berlusconi preminuo u lipnju 2023., Putin je brzo izrazio sućut. 'Za mene je Silvio bio draga osoba, pravi prijatelj', rekao je o Berlusconiju. 'Njegova smrt je nenadoknadiv gubitak i velika tuga', dodao je.

Iako se ova priča može činiti bizarnom, čini se da je i dalje u skladu s Putinovom sklonošću njegovanju imidža opakog mačo frajera. Priče o mačizmu vjerojatno mu koriste u trenutku u kojem mora pokazati čvrstoću i snagu - usred višegodišnjeg rata koji je iscrpio ruske resurse, a za koji je SAD izdvojio dodatnih 61 milijardu dolara za pomoć Ukrajini.

Ruski vođa je tijekom godina sudjelovao u brojnim snimanjima te su nastajale svijetu dobro poznate fotografije na kojima je viđen kako izvodi judo pokrete i golog torza jaše konja.

Zapravo, pojesti srce jelena vjerojatno i nije tako čudno ako uzmete u obzir sve što je još Putin činio sa životinjama, prema prethodnim izvještajima. U travnju 2022. ruski istraživački medij Proekt izvijestio je da se okupao koristeći krv izvađenu iz odsječenih jelenjih rogova, a to je shvatio kao jedan od oblika alternativne medicine.

Predstavnici ruskog ministarstva vanjskih poslova nisu još odgovorili na zahtjev za komentarom Business Insidera, poslanog izvan redovnog radnog vremena.