lekcija zastupnicima

Kosor zbog Zekanovića raspalila po 'pokornoj oporbi': Oni traže ispriku?!

17.05.2024 u 10:24

Bionic
Reading

U saborskoj raspravi o prijedlogu Zakona o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave, zastupnik HDS-a Hrvoje Zekanović rekao je za čelnika SDP-a Peđu Grbina da je politički zombi kojega, kao u filmovima, treba pogoditi kolcem u srce i metkom u čelo, što Grbin smatra glupošću koju ne želi komentirati

"Mi upravljamo Hrvatskom, a vi ćete, dragi moji oporbenjaci, uskoro biti tema i trebate biti. Tema svih tema je kako će uskoro naglavačke visiti s nekog stabla, figurativno, Peđa Grbin, kad ga vi smaknete politički. On je trenutačno politički zombi, živi mrtvac, više ga zapravo nitko i ne brani. Naravno, tko će živog mrtvaca, zombija braniti? Zombija možeš jedino, znate one filmove, pogoditi u srce kolcem i metkom u čelo”, kazao je Zekanović u raspravi obraćajući se SDP-ovcima.

Peđa Grbin rekao je kako mu ne pada na pamet komentirati Zekanovića. „Život je prekratak da bih ga trošio na Zekanovića i njegove gluposti”, poručio je.

Njegov stranački kolega Arsen Bauk, pak, sa saborske govornice je zatražio Zekanovićevu ispriku.

"Reći to nakon atentata vatrenim oružjem na jednog premijera iz Europske unije zaslužuje osudu i očekujemo ispriku od strane predsjednika Kluba HDZ-a ili barem ispriku od tog zastupnika”, kazao je Bauk. "Netko tko je to u stanju izgovoriti bi vjerojatno preživio metak u čelo jer mu ne bi ni jedan organ bio oštećen jer ga tamo gdje prođe metak nema", poručio je.

Sada se oglasila i bivša HDZ-ova premijerka Jadranka Kosor.

“Pokorna oporba. Za prijetnju kolcem u srce i metkom u čelo koju je izrekao vladajući zastupnik, oni, čujem, traže - ispriku. Ne traže izbacivanje iz vladajuće većine ovog koji bi pucao u čelo, ne traže reakciju predsjednika Sabora. Za kojeg su glasali jučer”, napisala je Kosor.