PROSVJED PROTIV BRANITELJA

Marijana Mirt dobila poziv iz policije

12.03.2015 u 18:37

Bionic
Reading

Uoči najavljenog novog antiprosvjeda protiv branitelja u Savskoj 66 koji se prije gotovo dva tjedna održao pod nazivom 'Stop teroru šatoraša', situacija se dodatno zaoštrava. Marijana Mirt, jedna od organizatorica prošlog antiprosvjeda protiv branitelja koji u Savskoj cesti u Zagrebu već mjesecima traže ostavku ministra branitelja Predraga Matića i suradnika, pozvana je u policiju na obavijesni razgovor

Kako je napisala u postu na Facebooku, u policiju je pozvana na temelju članka 177. Stavak 3 Zakona o javnom okupljanju. Naime, Occupy Croatia u subotu je pozvao na novi prosvjed protiv branitelja koji prosvjeduju u Savskoj 66, a budući da je Mirt bila jedna od organizatorica prvog prosvjeda ili barem jako angažirana, stigao joj je poziv iz policije jer, po svemu sudeći, prosvjed nije prijavljen policiji.

Mirt je u postu na Facebooku postavila pitanje radi li ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić na mig vođa braniteljskog prosvjeda Josipa Klemma i Đure Glogoškog.

Pokret Occupay također se vrlo brzo oglasio na Facebooku dajuću punu podršku Marijani Mirt. 'Što bi to trebalo značiti? Policija represijom želi slomiti naš prosvjed? Puna podrška našoj prijateljici i drugarici, aktivistici Udruge slobodarskih aktivista!' poručili su iz Pokreta Occupy Croatia.