'POKUŠAJ DISKREDITACIJE'

Mladež HDZ-a ogradila se od 'ustaških' naljepnica

16.04.2009 u 21:42

Bionic
Reading

Mladež Hrvatske demokratske zajednice (MHDZ) nije naručila niti je dala tiskati naljepnice s logom Mladeži i tekstom 'najpopularnija mladež U Hrvatskoj Grad Karlovac', u kojoj je slovo 'u' tiskano velikim slovom, priopćio je danas predsjednik karlovačke Gradske organizacije MHDZ-a Matija Perković

KARLOVAC - U priopćenju se navodi da je, po svemu sudeći, riječ o pokušaju diskreditiranja MHDZ-a uoči lokalnih izbora.

U izjavi za Hinu Perković je objasnio da naljepnice nisu osvanule na javnome mjestu, nego su ih o njima izvijestili neki mediji i poslali im sliku elektroničkom poštom.

Kako je rekao, Mladež je medijima poslala priopćenje u kojemu se ograđuje od naljepnica i dodaje da ona s njima, budu li istaknute negdje na javnome mjestu, nema ništa.

Osim teksta na hrvatskom jeziku, na naljepnici je i prijevod na engleski jezik (The famoUs joung people in Croatia) u sklopu kojeg je jedno slovo 'u' također istaknuto kao ustaški znak.

Budući da smo u Karlovcu imali dva slučaja veličanja ustaštva, moram ponovno reći da se Gradska organizacija MHDZ-a i ja osobno ograđujemo od bilo kakvog ustaštva i njegova znakovlja, rekao je Perković.

Podsjetimo, karlovački ugostitelj Željko Godač primio je nedavno SMS poruku ustaškog sadržaja od mladog HDZ-ovca Ivana Turkovića, čiji je otac Stjepan ugledni HDZ-ov direktor gradske tvrtke Zelenilo.