PROZIVKE SA SVIH STRANA

Burne reakcije na Paladinov odlazak: Sramota! Hrvatska tjera najbolje...

28.03.2018 u 12:52

Bionic
Reading

Uglednom neurokirurgu Jošku Paladinu KBC Zagreb neće produžiti ugovor. Ta informacija, koju je iznijela u javnost njegova supruga Zrinka Paladino, ogorčila je javnost, a reagirali su neki iz saborskih klupa

'Profesor Paladino je vrhunski liječnik i ne vidim nikakve razloge za postupak uprave KBC Zagreb. Svugdje u svijetu stručnjake tih kvaliteta i znanja bolnice ističu kao svoju prednost pred drugim ustanovama. Zašto se ravnatelj Ćorušić koji je i sam vrstan kirurg odlučio na ovaj potez samo on zna. U vremenu kad ostajemo bez liječnika, ovakve vijesti, a posebno kad se radi o vrhunskim stručnjacima su teško shvatljive', napisao je na Facebooku nezavisni zastupnik Mirando Mrsić, po struci hematolog koji je i sam svojedobno bio zaposlen na KBC-u Zagreb.

Oglasila se i SDP-ova Sabina Glasovac. 'Đikić, Bahtijarević i Paladino. Svjetski, a naši. Umjesto da ih drži kao kap vode na dlanu, Hrvatska ih rastjerala. Za njih u Hr nema mjesta. Ima za brata ministrice Obuljen i šogora premijera. Sram me! Sustava vrijednosti u kome živimo', napisala je Glasovac.

'Nevjerojatno je da čelni ljudi Rebra i hrvatskog zdravstva šalju poruku da Hrvatskoj ovakav stručnjak, ali najprije čovjek, nije potreban. Sramotno', poručio je SDP-ov zastupnik Saša Đujić.

Na svom Facebook profilu GLAS-ova Nada Turina Đurić podijelila je i peticiju koja se može potpisati na internetu, ali i stala u obranu Paladina. 'Najbolji, izvrsni u Hrvatskoj nemaju mjesta! Zar je najvažnije koliko je star i koliko staža ima? Zar nije važnije koliko još moźe pomoći pacijentima svojim znanjem i iskustvom, a još važnije, da prenese znanje mladim liječnicima!', napisala je Turina-Đurić.

'E kad Paladino nije šogi', kratko je pak napisao Mostov Marko Sladoljev, aludirajući na zaposlenje Plenkovićevog šogora u Zračnoj luci Dubrovnik.

  • +5
Josip Paladino Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX