CIRKUS NA RIVI

'Osudite Kerumovo pjevanje ustaških budnica!'

11.05.2013 u 17:17

Bionic
Reading

Nezavisna lista Drugo lice Splita je odaslala poziv javnosti, ali i državnim organima da odlučno reagiraju u povodu jučerašnjeg medijskog ukazanja Željka Keruma na RTL televiziji. Priopćenje u kojem se upozorava na pjevanje ustaških budnica na Rivi potpisuje Dragan Markovina.

'U jučerašnjoj informativnoj emisiji (10. svibnja) na RTL televiziji, iznova nam se ukazao vrli gradonačelnik Željko Kerum sa standardnom količinom primitivizma i bahatosti, koje je iskazao po iskrcavanju s jahte na Rivi', navodi Markovina u priopćenju. On nadalje podsjeća da je takav oblik ponašanja splitskog gradonačelnika Željka Keruma već prerastao u zaštitni znak kojim se ponosi, te naglašava da je potrebna reakcija i oštra osuda jučerašnjeg performansa, prije svega zbog činjenice da su gradonačelnik i društvo otišli niz Rivu pjevajući ustašku pjesmu 'Jasenovac i Gradiška stara'.

'S obzirom da bi u svakoj civiliziranoj državi netko tko se drzne pjevati fašističke budnice davno bio odstranjen, kako s funkcije i iz javnog života, tako i izoliran od društva, što ovdje nažalost nije slučaj, pozivamo na reakciju državno odvjetništvo te građane da što masovnije izađu na izbore i spriječe otvoreni fašizam na splitskim ulicama', zaključak je priopćenja Nezavisne liste Drugo lice Splita.