ZADRŽAO IMUNITET

Ranko Ostojić preživio, neće na sud s SDP-ovcem

17.02.2017 u 10:52

Bionic
Reading

Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je predložilo Saboru da odbije zahtjev da se SDP-ovom Ranku Ostojiću skine imunitet kako bi se protiv njega pokrenuo kazneni postupak koji je potaknuo njegov stranački kolega Draženko Pandek zbog klevete

Pojašnjavajući zahtjev, predsjednik MIP-a Žarko Tušek podsjetio je na dosadašnju praksu da se odbijaju zahtjevi privatnih tužitelja pa je predložio da MIP tako odluči i danas.

U kratkoj raspravi za riječ se javila HNS-ova Nada Turina Đurić te se općenito osvrnula na rad MIP-a.

'Nikada ovo povjerenstvo nije radilo ovako često. Postali smo poligon za političke obračune. Cijeli niz odluka koje donosimo pitanje je političkih obračuna i mislim da su ti ljudi trebali to rješavati negdje drugdje', kazala je HNS-ovka.

Za riječ se javio i Tušek te je ponovno zamolio sve one koji šalju zahtjeve da se suzdrže od estradizacije politike. 'Smiješno je to da raspravljamo o unutarstranačkom prepucavanju', poručio je pak HDZ-ov Tomislav Klarić.

Najavio je da će glasati za odbijanje skidanja imuniteta, iako smatra da su riječi koje je izgovorio Ostojić u ovom slučaju ozbiljnije jer je on ipak bio ministar unutarnjih poslova.