I SPLITSKI HDZ 'ZA'

'Vlada urušava univerzalne vrijednosti uspostavljene stoljećima'

27.11.2013 u 15:47

Bionic
Reading

Čelnici splitskog gradskog i županijskog splitsko-dalmatinskog HDZ-a danas su optužili Vladu da je zauzela stranu te postupa navijački u vezi s predstojećim referendumom 1. prosinca o ustavnoj definiciji braka.

'Po uvriježenim demokratskim standardima Vlada ne bi trebala zauzimati stranu pri referendumima, a naša vlada je postupila i postupa posve suprotno', rekao je predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić na konferenciji za novinare.

Prozirnim trikom nazvao je tvrdnje premijera Zorana Milanovića da po pitanju referenduma ne govori kao predsjednik Vlade nego kao osoba.

'To što je on predsjednik Vlade onemogućava ga da 'kao osoba' navija za jednu referendumsku mogućnost. A što je tek radio protiv provođenja referenduma kao predsjednik vlade, a ne kao osoba? Što su radili njegovi ministri', poručio je Škorić.

Zamjenik predsjednika županijskog HDZ-a Zlatko Ževrnja istaknuo je kako je Vlada dobila mandat građana da unaprijedi i razvija gospodarstvo, a ne da 'urušava i poništava univerzalne vrijednosti u našem društvu koje su uspostavljane stoljećima'.

'Sadašnja Vlada nije dobila mandat da kopa nove ideološke podjele i na taj način zamagljuje tešku gospodarsku sliku', rekao je Ževrnja, župan splitsko-dalmatinski.