ŽIČARA SLJEME

Zagrepčani, od danas se možete besplatno voziti žičarom. Evo gdje kupiti kartu

04.05.2024 u 10:33

Bionic
Reading

Od danas 4. svibnja korištenje žičare Sljeme besplatno je za Zagrepčanke i Zagrepčane. Korisnici koji imaju pretplatnu kartu ZET-a moraju samo napuniti kupon za besplatnu vožnju žičarom. Korisnici aplikacije Moj ZET trebaju koristiti besplatni kupon, odnosno registrirati se za njega

Svi građani Zagreba koji nemaju ni pretplatnu kartu ni ZET-ovu aplikaciju Moj ZET, na blagajni mogu podići besplatnu kartu za vožnju.

Primjenjivat će se novi cjenik kojim će onima bez prebivališta ili boravišta u Zagrebu biti moguće povoljnije voziti se žičarom. Cijena jednosmjerne karte za odrasle osobe iznosit će šest eura, dok će cijena povratne karte biti deset eura. Djeca mlađa od 15 godina, kao i osobe s invaliditetom, za jednosmjernu kartu plaćat će dva eura, a za povratnu tri eura.

'Također pojeftinjuju i biciklističke karte. Cijena karte za prijevoz bicikla iznosit će 2,50 eura za sve korisnike, bez obzira na mjesto prebivališta ili boravišta. Cijena dnevne biciklističke karte za stanovnike Zagreba bit će povoljnija i iznosit će devet eura, dok će ostali za ovu vrstu karte morati izdvojiti 24 eura. Godišnju biciklističku kartu Zagrepčani će plaćati 110 eura, a ostali korisnici 290 eura', objavio je Grad Zagreb.

Od subote će vrijediti i novo radno vrijeme žičare; od ponedjeljka do petka prevozit će putnike od 10 do 19, a tijekom vikenda od 9 do 19 sati. Zadnji polazak s Donje postaje bit će u 18:30 sati. Garaža i blagajne na Donjoj postaji bit će otvorene pola sata prije početka rada žičare.