potpisan novi kolektivni ugovor

Unatoč krizi najveća domaća osiguravateljska kuća osigurala djelatnicima zadržavanje svih radnih i materijalnih prava

26.03.2020 u 12:49

Bionic
Reading

Uprava Croatia osiguranja (CO) i Granski sindikat zaposlenih u osiguranju Hrvatske potpisali su Dodatak Kolektivnom ugovoru kojim se produljuje trajanje Kolektivnog ugovora do 30.6.2021., priopćeno je iz CO-a

Ugovor je produljen tri mjeseca prije isteka postojećeg Kolektivnog ugovora. Unatoč izazovima poslovanja u okruženju pandemije i prirodnih nepogoda, Kolektivni ugovor Croatia osiguranja zadržava visoku razinu radnih i materijalnih prava zaposlenika, koja su veća ili na razini standarda domaćeg tržišta rada, ističe se u priopćenju.

Uz zadržavanje visoke razine prava dogovoreno je i da će se zaposlenicima za 2020. godinu, umjesto primitka u naravi, isplatiti iznos od 600 kn prigodne nagrade za Uskrs. 'Navedenu isplatu Društvo će izvršiti najkasnije do 10. travnja 2020. Odluka o promjeni načina dodjele Uskrsnice donesena je kako bi se zaposlenicima dodatno pomoglo u prevladavanju situacije izazvane epidemijom', poručili su iz CO-a.

Produljenje Kolektivnog ugovora potpisali su Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja i predsjednik Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju Hrvatske, Miroslav Hrašćanec.

'Unatoč trenutnim izazovnim okolnostima u kojima poslujemo sigurnost i dobrobit zaposlenika naš su prioritet. Zato smo donijeli odluku da prije roka produžimo kolektivni ugovor, koji je svim zaposlenicima garancija da su njihove plaće i prava sigurni. Pred kompanijom je izazovno razdoblje, ali sam siguran da ga zajedno možemo uspješno prevladati', rekao je Tomašković.