ZBOG TEHNIČKE VLADE

Na čekanju odluka o prodaji Imperijala i Sunčanog Hvara

19.07.2016 u 16:04

Bionic
Reading

Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) na današnjoj sjednici odgodilo je donošenje odluke o prodaji većinskog državnog udjela u rapskoj hotelskoj kući Imperijal porečkoj Valamar Rivijeri kao i prodaju 30 posto udjela u Sunčanom Hvaru u postupku preuzimanja

Na samom početku sjednice, odlučeno je da se s dnevnog reda skinu sve točke koje se odnose na postupke prodaje. Među značajnijima privatizacijama ističu se Sunčani Hvar d. d. (postupak preuzimanja) kao i Imperijal d. d. (odlučivanje o obvezujućoj ponudi Valamar Rivijere koja je za kupnju 50,08% temeljnog kapitala Imperiala ponudila cijenu u iznosu od 260,8 milijuna kuna).

Navedene točke skinute su sa dnevnog reda sjednice Upravnog vijeća obzirom da su u tijeku konzultacije s nadležnim tijelom, od kojeg je iz razloga transparentnosti postupanja kao i poštovanja propisa, zatraženo očitovanje o mogućnostima da se u ovom trenutku raspisivanja parlamentarnih izbora takve Odluke donose.

Na sjednici se raspravljalo i o tijeku ispunjenja ugovornih obveza iz Ugovora o prodaji i prijenosu dionica za brodogradilišta Brodotrogir i 3. maj. Također, prihvaćena je informacija o ispunjenju ugovornih obveza iz Ugovora o prodaji i prijenosu dionica društva Kutjevo, te je utvrđeno da je kupac (Božjakovina d. d. u vlasništvu Envera Moralića) ispunio ugovorne obveze te da prestaje obveza praćenja ugovora.