hit modeli

Maksi sunčane naočale trend su ovog proljeća, a ove su najljepše i najlaskavije

07.05.2024 u 08:52

Bionic
Reading

S ukrašenim okvirima, u avijatičarskom stilu ili u obliku cvijeća – ove sezone nose se sunčane naočale koje se ističu. Modne piste i stručnjaci potvrđuju trend maksi sunčanih naočala koji ove sezone podižu svaki izgled

Činjenica da su brendovi poput Loewea ili Tom Forda svoje sunčane naočale uspjeli pozicionirati među najatraktivnije dizajne za ljubitelje mode ima itekako veze s njihovom majstorskom sposobnošću postavljanja trendova. Luksuzni brendovi imaju moć isticanja stilskih smjernica kojih se treba pridržavati. Premda svi svoje prijedloge predstavljaju na Tjednima mode, tu su neki koji se ističu po što predstavljaju dizajne kojima je nemoguće parirati i kojima je nenametljivost nije važan element, već sasvim suprotno.

Međutim, čini se da su se ove godine gotovo svi ekskluzivni brendovi potrudili učiniti svoje modele sunčanih naočala viralnim i poželjnim. Dovoljno je samo pogledati izgled slavnih osoba kao što su Kylie Jenner ili Jennifer Lawrence kako bismo uočili da brendovi kao da se natječu koji će od njihovih prijedloga više zaokupiti pozornost trendseterica. A to čine s jasno naglašenim maksimalizmom koji se popularizirao još tijekom protekle jeseni i zime.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Sunčane naočale XL formata postala su vrući hit sezone. Prvo su se pojavile na modnim pistama, zatim su ih preuzele slavne osobe i isfurale u svojim svakodnevnim stajlinzima, a ubrzo i brojne trendseterice koje su ih uvrstile u svakodnevne street style lookove.

A osim što izgledaju vrlo glamurozno, ovi modeli naočala savršen su izbor za dane bez šminke, a uz to odlično prikrivaju umor i podočnjake, i to na najekstravagantniji način.

XL sunčane naočale koje su u trendu ove sezone

Yves Saint Laurent ili Gucci samo su neki od brendova koji su uključili ove maksimalističke dizajne u svoju ponudu i privukli pažnju, ali i mnogi drugi su nam također pokazali XL dizajne sunčanih naočala u svim njihovim siluetama. Maksi sunčane naočale u stilu starog Hollywooda,ove se sezone snažno vraćaju. A kao dokaz tu je impresivna kolekcija Caroline Herrere. Slavne dame često pak posežu za maksimalističkim mačkastim modelima koji se vraćaju se ove sezone. U kontekstu u kojem vintage moda cvjeta, ovi su dizajni savršeni za ljubitelje retro mode.

A kada želite pokazati poseban i svečan dizajn, nema sumnje da su naočale s ukrašenim, sjajnom okvirima najprikladnije. Dolce & Gabbana ili Dsquared ili Moschino to potvrđuju. Premda naočale u avijatičarskom stilu imaju univerzalno laskav oblik, u svojoj većoj varijanti još snažnije ističu crta lica. I prošle godine smo ih viđali posvuda , ali sada su ih brendovi poput Rhudea jasno pokazali na modnoj pisti. Za one koji se doista žele istaknuti tu su srca, zvjezdice i cvijeće – bilo koji oblik originalnog okvira sjajan je način da date poseban pečat i najjednostavniju looku.

Ove sezone gigantske naočale haraju ulicama i nose se sa staklima koje udvostruče njihovu uobičajenu veličinu, a galeriji pronađite savršen par koji će dati dozu glamura baš svakoj kombinaciji.

  • +9
Maksi sunčane naočale Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo