nova ATRAKCIJA

Najveći zabavni park u Europi spojio Nikolu Teslu, hrvatski krajolik i Matu Rimca

24.04.2024 u 15:36

Hrvatska tematska cjelina u Europa-Parku

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Bionic
Reading

Najveći zabavni park u Europi postao je bogatiji za četrnaesti roller coaster u novootvorenoj tematskoj cjelini parka posvećenoj Hrvatskoj

Pune dvije godine njemačka tvrtka MACK Rides razvijala je dosad najuzbudljiviji roller coaster za veliki Europa-Park.

Nazvan Voltron Nevera powered by Rimac, pruža jedinstven spoj uzbuđenja, atmosfere i tehnologije te postavlja nove standarde, u što su se imali priliku uvjeriti brojni sudionici njegova svečanog predstavljanja, kao i hrvatske tematske cjeline u kojoj se nalazi.

Uzbudljivi Voltron Nevera powered by Rimac za posjetitelje Europa-Parka bit će dostupan od 26. travnja, a prolazi kroz replike hrvatskih pejzaža i priča priču o jednom od najslavnijih vizionara i znanstvenika svjetskoga glasa – Nikoli Tesli.

1st Official POV Onride - Voltron Nevera powered by Rimac @ Europa-Park Resort (4K) Izvor: Promo fotografije / Autor: Europa-Park

Tijekom vožnje, koja je nadahnuće pronašla u neveri – oluji praćenoj grmljavinom koja se može doživjeti na Jadranu i koju karakterizira njezina iznenadna pojava - Nikola Tesla vodi posjetitelje na vožnju Voltronom u obliku čiste energije.

Baš kao i Rimčeva Nevera, po kojoj je dobio ime, novi roller coaster Voltron Nevera svjetski je rekorder - lansira se pod najstrmijim kutom od čak 105 stupnjeva, omogućuje četiri zasebna lansiranja s ubrzanjem do 90 kilometara na sat, uključujući lansiranje unatrag, i posjetiteljima pruža ukupno sedam okretanja s 2,2 sekunde neprekidnog bestežinskog stanja.

Dugačak 1385 metara, potpuno je uklopljen u detaljno izrađen hrvatski krajolik, s elementima od masline stare 800 godina do replike zvonika crkve sv. Pelagija u Novigradu.

Za cjelokupan dizajn hrvatskog dijela parka nadahnuće je bio povijesni grad Hvar, a uz Voltron Neveru uključuje sadržaje poput edukativne izložbe 'Croatian Inspiration' (Hrvatsko nadahnuće), koja će posjetiteljima otkriti najznačajnije hrvatske doprinose na poljima kulture i znanosti.

Pokretači suradnje između zabavnog parka i tvrtke Rimac bili su Mate Rimac i Michael Mack, sin osnivača Europa-Parka Rolanda Macka i CEO Mack grupe koji se, kao i uži članovi obitelji, pojavio na svečanom predstavljanju nove atrakcije.

'Veseli nas da smo bili uključeni u stvaranje jednoga od najuzbudljivijih roller coastera trenutačno u Europi, a koji se nalazi u dijelu parka posvećenom našoj zemlji i koji odaje počast Nikoli Tesli te je i mene inspirirao. Vjerujem da će projekt pridonijeti daljnjem pozicioniranju Hrvatske u svijetu te istovremeno privući brojne posjetitelje u Europa-Park', izjavio je Mate Rimac, koji se sudionicima na medijskoj konferenciji obratio videoporukom na tečnom njemačkom.

Njemački Europa-Park, smješten u neposrednoj blizini granice sa Francuskom, s razlogom slovi za jedan od najpoznatijih i najposjećenijih zabavnih parkova u Europi. Svojom površinom od 950 tisuća četvornih metara i širokim spektrom atrakcija privlači gotovo šest milijuna posjetitelja godišnje.

Ističe se i po svojoj tematskoj raznolikosti, uključujući dijelove posvećene različitim europskim zemljama, s Hrvatskom kao zadnjom u nizu.