MONA PATEL

O haljini ove misteriozne ljepotice s Met Gale i dalje se govori, a jasno je i zašto

10.05.2024 u 13:02

Bionic
Reading

Ovogodišnje izdanje glamurozne Met Gale u New Yorku ostat će upamćeno i po misterioznoj ljepotici iz Indije, koja je zadatak debitiranja i modnog dominiranja na 'Oskarima istočne obale' shvatila poprilično ozbiljno

Prije konačnog preseljenja u SAD 2003. godine, indijska poduzetnica Mona Patel osnovala je osam kompanija, a njezino obrazovanje uključuje nekoliko diploma sa najpoznatijih američkih privatnih sveučilišta poput Harvarda i Stanforda.

Njezin rad u modnoj industriji — kao i susret s moćnom Annom Wintour na svečanoj projekciji filma 'Emma' 2020. godine - dovele su ju do pozivnice za najglamurozniju zabavu u godini.

  • +73
Met Gala 2024. Izvor: Profimedia / Autor: Matt Baron / Shutterstock Editorial / David Fisher / Shutterstock Editorial / Dimitrios Kambouris / Getty images / Profimedia

Lijepa Indijka učinila je sve što je mogla kako bi njezino premijerno pojavljivanje na stepenicama njujorškog muzeja Metropolitan ostalo upamćeno što je, između ostalog, uključivalo angažiranje najuspješnijeg stilista današnjice Lawa Roacha.

Ovaj samoprozvani arhitekt imidža ne tako davno obznanio je da odlazi u mirovinu i da će ubuduće jedino brinuti o izdanjima glumice Zendaye Coleman i kanadske glazbene dive Celine Dion.

Ipak, indijska poduzetnica uspjela ga je odgovoriti od te odluke, što je rezultiralo stvaranjem jednim od najzanimljivijih izdanja na ovogodišnjoj Met Gali.

Patel i Roach na kreiranju izdanja o kojem se i dalje govori radili su s proslavljenom nizozemskom dizajnericom Iris Van Herpen, čiji je tim stvorio pravo malo remek-djelo.

Više od čudesne haljine, s korzetom u obliku leptira, Patel je izazvala oduševljene reakcije javnosti sa detaljem mnoštva pomičnih leptira na rukama.

Kako je otkriveno, ideju za ovaj detalj dobila je sama Patel, a na njemu je dizajnerki tim Iris Van Herpen krenuo raditi par mjeseci prije Met Gale, da bi na njegovom radu bili gotovi svega dan prije glamuroznog bala, kako je naglasio vlasnik popularnog modnog profila @ideservecouture na Instagramu i TikToku.

@ideservecouture Mona Patel’s Iris Van Herpen look for the Met Gala! #metgala #monapatel ♬ Paris - 3Hzwave

'Željela sam da moj debitantski look bude nešto što slavi moje nasljeđe i kombinira moju ljubav prema modi, a kad sam čula za temu, Iris Van Herpen činila se kao očigledan izbor', još u ožujku izjavila je za indijsko izdanje modne biblije Vogue.