RUSKA LJEPOTICA

Zanosna Irina Shayk dominirala u haljini od 84 tisuće kristala

08.05.2024 u 10:18

  • +5

Irina Shayk

Izvor: Profimedia / Autor: KRISTIN CALLAHAN / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / GUERIN CHARLES/ABACA / ABACA PRESS / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Rijetki su blistali na stepenicama muzeja Metropolitan poput ambasadorica brenda Swarovski predvođenih ruskom ljepoticom s modnih pisti

Šest majstora brenda tijekom 200 sati za Irinu je stvorilo svjetlucavu haljinu slip kroja, sačinjenu od 84 tisuće kristala, a upotpunila ju je ogrlicom i hrpom narukvica na svakom zapešću.

Kreativna direktorica brenda Swarovski, Giovanna Engelbert, inspiraciju za Met Gala haljinu slavne Ruskinje našla je u zraku. 'Vječna ljepota prozirne kristalne boje i njezina blistava kvaliteta nadahnula je ikonski izgled koji savršeno odražava delikatnu, ali moćnu bit zraka', istaknula je Engelbert za modnu bibliju Vogue.

Ništa manje zanimljivo izdanje nije imala i na službenom after partyju bala. Na njemu se pojavila u minijaturnoj bijeloj haljini ukrašenoj bisernim perlamal djelo brenda Retrofête a, kako je otkrila, tu haljinu izvukla je iz vlastitog ormara.

Na stubištu njujorškog muzeja Metropolitan u sklopu Met Gale, ruska ljepotica pronašla se osam puta. Njezino prvo pojavljivanje dogodilo se 2015. godine, tijekom otvaranja izložbe 'China: Through the Looking Glass', noseći pripijenu haljinu modne kuće Versace.

Godine 2022. dominirala je u crnom kožnom odijelu brenda Burberry, da bi godinu prije rekreirala izgled Adama i Eve u golišavoj Moschino haljini sa strateški postavljenim cvjetnim aplikacijama.

Prošla godina u modnom smislu bila je nedvojbeno najhrabrija za 38- godišnju Ruskinju, odajući počast Karlu Lagerfeldu u bijeloj haljini Yohjia Yamamota.