poslastica za fanove

Kakav spoj: Brian May i Jean-Michel Jarre održat će jedinstveni, besplatni koncert u Bratislavi

07.05.2024 u 08:37

Bionic
Reading

Gitarista grupe Queen i astrofizičar te zvijezda elektroničke glazbe održat će 12. svibnja u Bratislavi koncert kojim će otvoriti festival Starmus koji objedinjuje znanosti i umjetnost, objavili su u ponedjeljak umjetnici

Jedinstveni i besplatni koncert, koji je osmislio francuski glazbenik, nazvan je 'Most iz budućnosti'.

'Oduševljeni smo što Starmus počinje tako jedinstvenim spektaklom. Jean-Michel Jarre će koncertom dati ton duhu konferencije, koja ima za cilj rješavanje problema našeg planeta', rekao je Brian May novinarima u Bratislaci putem video veze.

Namirnice koje snižavaju visoki tlak Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

Britanski gitarist jedan je od osnivača Starmusa, koji će se ove godine održati sedmi put zaredom. 'Našem planetu trebaju znanstvenici, umjetnici i poduzetnici koji znaju kako uložiti svoja znanja, vizije i resurse, neovisno o politici, u zajedničko obrazovanje iduće generacije kako bi mogla pozitivno graditi budućnost', rekao je u ponedjeljak Jean-Michel Jarre za AFP.

Pet dana 'učeni umovi' će u Bratislavi imati susrete sa studenima i javnošću pod okriljem dr. Jane Goodall, primatologinje i antropologinje, uz nekoliko dobitnika Nobelove nagrade, astronaute, znanstvenike i glazbenike, rekao je Jarre.

Veleposlanik dobre volje UNESCO-a, Jean-Michel Jarre rekao je da namjerava nastaviti svoju misiju na području obrazovanja, zaštite okoliša i znanosti. 'Uvijek ću pridonositi, u skladu sa svojim mogućnostima, napretku na području obrazovanja, znanosti i kuluture: to je moja misija kao aktivnog građanina našeg planeta', rekao je.

Budućnost Zemlje bit će glavna tema ovogodišnjeg festivala na kojem će se od 13. do 17. svibnja razgovarati o pitanjima kao što su zaštita okoliša, umjetna inteligencija, kibernetička sigurnost i svemir.

SLAVNI NA NAŠOJ OBALI

[FOTO] Bubnjar grupe Queen ponosno pozirao sa suprugom na Stradunu

Pogledaj galeriju