o glazbenim trendovima

Mia Negovetić: 'Takav način izražavanja i razmišljanja nisu moj izbor'

28.04.2024 u 17:30

Bionic
Reading

Otkako se pojavila na domaćoj glazbenoj sceni, slovi za jednu od pjevačica s najboljim vokalnim sposobnostima, a njima je mnogo puta do sada oduševila publiku. Trenutno to čini u showu 'Tvoje lice zvuči poznato', u kojem je pokazala svu raskoš svog talenta. Vješto i autentično iznijela je mnoge ženske i muške transformacije, a za tportal je rado podijelila svoje impresije o tom angažmanu te otkrila neke dosad nepoznate detalje

Zvijezda od rane dobi, Mia Negovetić briljirala je kao frontmen Maneskina Damiano David i odnijela drugu pobjedu u jednoj od najzabavnijih i najpoznatijih televizijskih emisija, u kojoj je zbog svoje neprijeporne darovitosti mnogima jedan od favorita. Kao rođenoj Riječanki, maskiranje, karneval i transformacija nisu joj nepoznati.

Više od mjesec dana pratimo vas u osmoj sezoni showa 'Tvoje lice zvuči poznato'. Gledatelje ste oduševili svojim talentom za imitiranje i glumu. Je li sudjelovanje u showu ispunilo vaša očekivanja?

Apsolutno! Presretna sam od samog početka što mogu biti dio ovog projekta. Jako me vesele svaka transformacija i nastup.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Što vam je bilo najteže, a što najdraže u showu?

Mislim da mi je u ovom projektu najteži ritam rada. Zaista ima puno posla oko svake točke, iako možda ne izgleda tako. Imamo jako malo vremena naučiti ono što je potrebno, a zaista nije lako. Generalno bih rekla da je ovaj projekt najteži na kojem sam radila. Ali baš zato mi je i najdraži, jer naučim kroz svaku točku nešto novo.

Koja vam je od svih transformacija najdraža? Koja vam je bila najteža za interpretaciju?

Teško je izdvojiti jednu transformaciju zato što sam zaista uživala u svakoj. Ali evo, možda one koje su nekako odskočile - Chanel, Lepa Brena i Maneskin. Najteža mi je definitivno bila Chanel. Imala sam jako malo vremena sve to naučiti i, evo, ne mogu vjerovati da sam uspjela to izvesti.

Jeste li u prošlim sezonama pratili show? Sviđa li vam se koncept te pamtite li neki upečatljiv nastup iz prošlih sezona?

Naravno da sam pratila, obožavam ovaj show od samog početka. Uvijek se sjetim Freddieja Mercuryja u izvedbi Fabijana Pavla Medvešeka, a također najviše pamtim Marija Petrekovića, Luku Bulića... našlo bi ih se!

U zadnje vrijeme dosta eksperimentirate svojim izgledom. Koliko vam je važan imidž, odnosno koliko vremena gubite na odijevanje i šminku?

Važan mi je imidž i ne smatram to gubljenjem vremena. Svaki dan mogu biti drugačija ako to želim, nemam apsolutno nikakav problem s time. To me ustvari nekako i definira - jedan dan u haljini, drugi dan u trenirci, treći u odijelu... Za mene ništa od toga nije strano. Kad se želim srediti, sredim se, a kada ne, onda imam prirodni look bez šminke i frizure.

Kakve obaveze vas očekuju nakon showa? Što novo spremate? Posljednji spot za pjesmu 'Plešem sama' objavili ste prije sedam mjeseci, ako se ne varam...

Čeka me puno toga, jer album više ni ja ne mogu dočekati. Veselim se podijeliti svoje djelo s publikom nakon dosta vremena. A kada to završim, idem na zasluženi odmor.

Mislite li da se hrvatska urbana scena može nositi s trenutno dominantnim folk trap trendovima iz Srbije?

Mislim da je odgovor na to pitanje vrlo složen. Postoji jako kvalitetna glazba s trap scene i u Srbiji i kod nas, a volim je poslušati s vremena na vrijeme. To je stvar osobne preferencije i osobno nemam ništa protiv nijedne vrste glazbe, niti područja s kojeg dolazi. Ipak, žao mi je vidjeti klince koji se u vrlo osjetljivoj dobi poistovjećuju s tekstovima koji često sadrže jako 'teške' riječi i psovke te se njima često promoviraju droga i alkohol, a i stav da je jedino bitno u životu imati brdo love, dok je sve ostalo u drugom planu. Taj dio te scene nije nešto što smatram pozitivnim. Bez obzira govore li ti tekstovi ironično o tim problemima, znam koji uzrast najviše sluša tu vrstu glazbe i jednostavno me boli kada tako mala djeca uzimaju to kao primjer i, na kraju krajeva, da ih se uopće pušta u klubove dok su maloljetni slušati izvođače koji promoviraju sve ono što sam spomenula. Ali to je vjerojatno malo širi problem i zato se teško trenutno nositi s tim trendovima ili stvarati glazbu koju će djeca lajkati, a koja ne podliježe tim trendovima, jer petnaestogodišnjacima, pa i mlađima, uvijek je zanimljivo ono što je zabranjeno i način života koji donosi 'laku lovu'. Takav način izražavanja i razmišljanja nisu moj izbor. Osobno se ne namjeravam nositi s tim trendovima niti mislim da je glazba stvar trenda. Ona je jako dugo s nama i bit će još jako dugo, a trendovi dođu i prođu. Ne opterećujem se time.

  • +3
Mia Negovetić Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Luka Dubroja

Postoji li netko kome se potajno divite? Točnije, tko su vam uzori u poslu? Čije profile na Instagramu pratite?

Ne bih rekla da imam jedan uzor. Od izvođača koje volim i slušam uzmem ono što mi se sviđa, rečenicu koja me inspirira itd.

Kad smo kod društvenih mreža, koliko su one glazbenicima bitne, kao i prezentacija svog lika i djela na njima? Imate li dojam da su neki glazbenici više influenceri nego glazbenici?

Isto smatram da je to stvar preferencija. Nemam ništa protiv toga da je netko i influencer i glazbenik. Na kraju krajeva, i ja odradim razne kampanje, jer to također volim raditi, a i mislim da me time ljudi možda mogu još malo bolje upoznati i doživjeti. Tako da ne pratim to koliko je tko influencer ili glazbenik, svejedno ću poslušati glazbu ako mi se sviđa.

Kako na vas djeluje cijela ova euforija oko Baby Lasagne, našeg predstavnika za Pjesmu Eurovizije?

Po meni, euforija oko njega je potpuno opravdana. Meni je on odmah bio favorit, znala sam da će pobijediti, a još uvijek ne mogu vjerovati da je bio u pričuvi i da nije prošao u glavni izbor izvođača, suludo mi je to. Radujem se svemu što će on još donijeti na našu scenu, a vjerujem i šire. Dečko stvarno zna što radi i radi to jako dobro. Jedva čekam Eurosong da navijamo!