USKORO PREMIJERA

Veliko iznenađenje za obožavatelje: Balaševićeva kći otkrila detalje o nepoznatoj ostavštini svog oca

08.02.2022 u 16:43

Bionic
Reading

Kako otkriva redateljica Jelena Beba Balašević, njezin otac prije smrti napisao je predstavu koja će uskoro doživjeti svoju premijeru

‘Đole je napisao komediju, dramu, prvu i jedinu kazališnu predstavu. Svaka njegova riječ zaslužuje naći svoje mjesto pred publikom i na sceni, gdje je on bio apsolutni kralj’, izjavila je Jelena Balašević tijekom gostovanja na srpskom Naxi radiju.

  • +2
Đorđe Balašević Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

‘Ta predstava će biti sve ono što je on. Ako izuzmemo 'Kao rani mraz', koji je pisan u formi scenarija, ovo je prvi dramski tekst koji je Đole napisao. Naslov i dalje ne možemo otkrivati jer se radi o specifičnoj igri riječi, ali predstava je komedija situacije u kojoj se nekoliko karaktera nalazi u okolnostima, koje su bile nesretne za ovu zemlju i društvo. Komad je zamišljen s puno glazbe i humora, malo povijesnih podataka, benignih sukoba i zapleta, naravno sa sretnim krajem’, otkrila je nasljednica legendarnog kantautora.

Podsjetimo, Đorđe Balašević preminuo je 19. veljače 2021. godine u bolnici u Novom Sadu nakon dijagnosticirane upale pluća, a bio je pozitivan i na koronavirus.

Uz brojne neutješne obožavatelje, Đorđe je iza sebe ostavio suprugu Oliveru i troje djece, sina Aleksa i kćeri Jovanu i Jelenu.