NITKO NEĆE NA KLUPU?

Bayernu još jedna 'pljuska', ali Bavarci razmišljaju o opciji igrač-trener

06.05.2024 u 11:32

Bionic
Reading

Bavarcima su 'košaricu' dali Španjolac Xabi Alonso, koji će nastaviti voditi Bayer, Julian Nagelsmann, koji je njemački izbornik, ali i Ralf Rangnick, koji ostaje na klupi austrijske reprezentacije. No, taj se trend očito nastavlja

Bayern na kraju sezone ostaje bez trenera, nakon što su se Bavarci i Thomas Tuchel dogovorili o raskidu suradnje.

Bayern je polufinalist Lige prvaka, ali u domaćem prvenstvu zauzima drugo mjesto iza već okrunjenog prvaka Bayera iz Leverkusena. Naravno, u preostala dva kola Bundeslige, možda ga pretekne i Stuttgart.... No, Bayern je ipak Bayern, pa pomalo nevjerojatno zvuči da Bavarci još uvijek nemaju Tuchelovog nasljednika.

Nakon što su Bavarcima 'košaricu' dali Španjolac Xabi Alonso, koji će nastaviti voditi Bayer, Julian Nagelsmann, koji je njemački izbornik, ali i Ralf Rangnick, koji ostaje na klupi austrijske reprezentacije, sada se zahvalio još jedan njemački trener - Roger Schmidt.

'Nisam na tržištu. Imam posao u Benfici', izjavio je trener lisabonskog kluba i tako zatvorio vrata Bayernu.

Naravno, dio njemačkih medija špekulira kako bi se s Tuchelom, u najgorem slučaju ipak mogao produžiti ugovor, ali predsjednik Bayerna Herbert Hainer je čvrst: 'S Tuchelom imamo dogovor do kraja godine'.

'U ovom trenutku, međutim, potrebna nam je ideja, možda rješenje koje je do prije nekoliko dana bilo nepredvidivo: razmišljamo o Thomasu Mülleru', priznao je Hainer.

Müller ima ugovor s Bayernom do 2025. Rođeni je Bavarac, igrao je samo za Bayern.

Mogao bi godinu dana biti igrač-trener, a time i započeti trenersku karijeru koja će biti vezana uz Bayern. O njemu su razmišljali već u veljači, kada se razgovaralo o mogućnosti zapošljavanja privremenog trenera.

Tada je odlučeno da se ipak nastavi s Tuchelom do kraja sezone. Mülleru bi se u ulozi trenera pridružio Hermann Gerland, voditelj Bayernove akademije.