ISKAZ OPTUŽENOG

Benzema poput preljubnika: Nije onako kako se čini!

02.12.2015 u 09:48

Bionic
Reading

Francuski Le Monde objavio je dio iskaza Karima Benzeme koji je optužen za ucjenjivanje reprezentativnog kolege Mathieua Valbuene...

Benzemu se povezuje s grupom ucjenjivača koji su tvrdili da posjeduju snimku seksa Valbuene i njome su ucjenjivali francuskog veznjaka. Karim ih poznaje i bio je taj koji je nagovarao kolegu da im plati.

'Sve je to veliki nesporazum. Na početku sam samo htio da Mathieu postane svjestan priče i da mu pomognem. Igramo zajedno, on mi je prijatelj,' odgovorio je na ispitivanju u Versaillesu pa se osvrnuo na svoj razgovor s ucjenjivačem Karimom Zenatijem, inače prijateljem iz djetinjstva, u kojem objašanjava kako je uvjeravao Valbuenu da plati i tako izbjegne seksualni skandal:

'Može se čuti tijekom razgovora da sam se šalio i samo mu htio pomoći, nisam imao drugih namjera. Samo sam mu rekao da je to ozbiljan video, jer Karim mi je najbolji prijatelj i vjerujem mu.'

Benzema je objasnio i zašto je nazvao Valbuenu 'pederom' u tom razgovoru.

'Bio sam ljut. Mislio sam da me prijavio policiji. Ali to je izraz koji se često koristi među mojim prijatejima. Nije riječ o nepoštovanju,' tvrdi Benzema kojem zbog sudjelovanja u iznudi prijeti kazna do pet godina, a u Francuskoj je sve snažnija inicijativa da ga se izbaci iz reprezentacije.

U srijedu navečer na televiziji TF1 Karim će po prvi put odgovoriti na optužbe pred javnosti.