gnjusan čin

Bio je zvijezda Reala i Milana, a sad je osuđen na devet godina zbog silovanja

23.11.2017 u 19:45

Bionic
Reading

Sud u Milanu nepravomoćno je osudio Robsona de Souzu (33), poznatijeg kao Robinho i još petoricu muškaraca na devet godina zatvora zbog sudjelovanja u grupnom silovanju!

Robinho (33) je svojedobno bio jedan od najboljih svjetskih nogometaša, iz brazilskog Santosa 2005. godine stigao je u Real Madrid, 2008. prešao je u Manchester City za 43 milijuna eura, a 2010. godine Milan je za njega platio 'građanima' 20 milijuna eura.

Brazilski se reprezentativac nikako nije uspio snaći u Europi, sam je svojedobno priznao kako su mu izlasci i noćni provodi bili draži. Nostalgiju za rodnim krajem liječio je po noćnim klubovima. U jednom takvom 'izlasku' Robinho je, kako presuda talijanskog suda kaže, sudjelovao u grupnom silovanju 22-godišnje djevojke! Bilo je to 2013. godine kad je igrao u Milanu gdje se taj gnjusni čin i dogodio. S Robinhom su osuđena još petorica njegovih prijatelja koji su također sudjelovali u silovanju, a njihovi su odvjetnici najavili žalbu na presudu.

Robinho trenutno igra u Brazilu, član je Atletico Mineira i nadao se pozivu u reprezentaciju koja će igrati na SP-u u Rusiji sljedeće godine. No, kako sada stoje stvari, mogao bi u to vrijeme guliti robiju. A ovo mu nije prva optužba za silovanje. Dok je igrao za Manchester City, 2009. godine, engleska policija ga je istraživala nakon što ga je 19-godišnja djevojka prijavila zbog seksualnog uznemiravanja.

  • +10
Kolumbija - Brazil, kvalifikacije za SP Izvor: Reuters / Autor: HENRY ROMERO

Engleski su mediji kasnije tvrdili kako se Robinho, uz pomoć ljudi iz Cityja, izvan suda nagodio s djevojkom koja je dobila popriličnu svotu kako bi 'zaboravila' nemili događaj i odustala od tužbe.