iskreni Georg Koch

Bivši igrač zagrebačkog Dinama šokirao priznanjem: Bolest je neizlječiva, umrijet ću

04.05.2024 u 21:31

Bionic
Reading

Nekadašnji golman zagrebačkog Dinama Georg Koch objavio je kako boluje od teške i neizlječive bolesti

U razgovoru za njemački Bild 52-godišnji Georg Koch, koji je tijekom karijere branio i za zagrebački Dinamo, otkrio je javnosti kako ima rak u terminalnoj fazi te kako su mu liječnici rekli da neće još dugo živjeti.

'Bolest je neizlječiva, umrijet ću. Liječnici su mi prije godinu dana rekli da imam šest mjeseci života, ali još sam tu. Volio bih pogledati još po jednu utakmicu svakog kluba u kojem sam igrao', kazao je između ostalog Koch koji je u Dinamu bio u sezoni 2007/08. zahvaljujući angažmanu i vezama Zorana Mamića.

Za Dinamo je odigrao 39 utakmica te je osvojio naslov prvaka i Kup, a svojim priznanjem sve je šokirao. No, dosad o tome nije želio govoriti...

Nakon igračke karijere bavio se trenerskim poslom, ali je zbog bolesti u svibnju prošle godine napustio kluou trećeligaša Viktoria Kolna.

'Ima dana kad mi se čini da bih mogao iščupati drvo. Tad hodam satima, a ima faza kad se osjećam jadno i ne ustajem iz kreveta. Za stvari za koje mi je inače potrebno pet sekundi, u tim trenucima mi treba pola minute. Ali borim se i ne kukam, to nikad nije bio moj stil', dodao je Koch.

Svi iz Dinama ga se sjećaju baš takvog, kao velikog borca i igrača koji se nikad nije ni na što žalio. A sad je već neko vrijeme pred njim najveća i najvažnija utakmica u karijeri.

Ubrzo nakon ove tužne vijesti Dinamo je Kochu putem društvenih mreža poslao poruku:

'Nikad ne buš hodal sam', objavio je Dinamo uz poruku na njemačkom jeziku:

'Georg, du bist nicht allein – wir sind bei dir! (Georg, nisi sam, mi smo uz tebe!).