veliki incident

Dinamo se oglasio oštrim priopćenjem nakon što su u Osijeku napadnuti kadeti 'modrih'

19.02.2024 u 16:28

Bionic
Reading

Kadeti NK Dinama napadnuti su proteklog vikenda u Osijeku, a iz kluba su se sad oglasili te najoštrije osudili agresivne verbalne ispade lokalnih navijača koji su bili upućeni djeci

Dinamovi kadeti (igrači od 14 do 16 godina) su dan prije utakmice prošetali centrom Osijeka, ali su tamo doživjeli žestoki verbalni napad. Naime, skupina lokalnih huligana pratila je mlade nogometaše Dinama po gradu, a u jednom trenutku su počeli verbalno prijetiti, pa su kadeti 'modrih', kako bi izbjegli mogući fizički napad, pobjegli hotel.

Nakon svega se oglasio i Dinamo, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

'GNK Dinamo najoštrije osuđuje nedavni verbalni napad koji su doživjeli maloljetni igrači naše U-17 momčadi tijekom gostovanja u Osijeku. Tijekom šetnje oko hotela gdje su bili smješteni, verbalno su napadnuti od strane nekoliko nepoznatih osoba. Takvi nemili događaji ne samo da narušavaju duh sporta i fair playa, već i predstavljaju ozbiljan udarac na integritet i sigurnost naših mladih igrača.

Kao klub vjerujemo u vrijednosti tolerancije, poštovanja i inkluzivnosti u sportu. Svaki oblik verbalnog ili fizičkog nasilja je neprihvatljiv i suprotan temeljnim načelima kojima se vodimo kao klub. Smatramo da se ovakve situacije ne smiju događati radi sigurnosti igrača svih hrvatskih klubova i djece općenito. Sramotno je da u vlastitoj državi u 21. stoljeću djeca moraju strahovati zbog obilježja kluba za koji nastupaju.

Pozivamo sve hrvatske klubove i njihove navijače kao i sigurnosne institucije da poduzmu odgovarajuće korake kako bi se osiguralo da se slični incidenti ne ponove u budućnosti. Također, pozivamo sve dionike sportske zajednice da se ujedine u osudi ovakvih postupaka te da zajedno radimo na stvaranju sigurnijeg okruženja za sve sudionike u sportu, posebice za našu mladež.

GNK Dinamo'

Informacije radi, kadeti Dinama su nakon toga u subotu pobijedili Osijek 4:2, a junak važne pobjede bio je Leon Jakirović, sin Dinamovog trenera Sergeja koji je zabio dva gola te upisao asistenciju za još jedan.