mediji se raspisali

Erling Haaland trebao je postati suigrač našeg Luke Modrića, ali došlo je do velikog preokreta pa bi norveškog napadača loptama trebao 'hraniti' drugi Hrvat

25.12.2020 u 19:06

Bionic
Reading

Norveško nogometno čudo, 20-godišnji Erling Haaland, jedan je od najpotentnijih mladih napadača i nije ni čudo da ga žele mnogi europski velikani

Erling Haaland 2018. godine preselio je iz Moldea u RB Salzburg, a nakon samo jedne godine iz Salzburga je otišao u dortmundsku Borussiju.

Odlične igre u dresu žuto-crnih, kojima je potvrdio da nastupi u Austriji nisu bili slučajnost, zaintrigirale su mnoge velikane pa se već neko vrijeme piše kako bi Haaland mogao preseliti u neki još veći klub. Kao prvi favorit, nakon što je Bayern prekrižen, spominjao se madridski Real, u kojem bi ga loptama 'hranio' naš Luka Modrić.

Međutim, prema informacijama ovog petka iz engleskih medija, u priču se uključio i Chelsea, i sada su navodno 'plavci' iz Londona najizgledniji kao nova momčad norveškog napadača.

Naime, Chelsea je spreman u lipnju 2021. godine, platiti Borussiji 75 milijuna eura, koliko će koštati njegova otkupna klauzula.

Klub iz Njemačke vjerojatno bi tražio i više novca za Haalandove usluge, ali u njegovom ugovoru, koji inače vrijedi do 2024. godine, postoji i ova klauzula s otkupom u lipnju 2021.

Portal 'Goal' piše da trener Frank Lampard upravo u Haalandu vidi idealnog napadača za svoju momčad u sljedećoj sezoni, jer vrlo je izgledno da će Olivier Giroud napustiti klub sa Stamford Bridgea. U tom slučaju, umjesto Modrića, Haalanda bi loptama 'hranio' drugi Hrvat, Mateo Kovačić.

RB Salzburg je na ime Haalandovog transfera zaradio 20 milijuna eura, koliko je tada koštala njegova otkupna klauzula, dok je u tom transferu njegov menadžer Mino Raiola zaradio velikih 15 milijuna eura, kao i otac Alf-Inge koji je inkasirao 10 milijuna eura. Ukupno, Borussia Dortmund je Haalanda platila blizu 45 milijuna eura.

Realizira li se transfer, znači da bi Borussia u samo 18 mjeseci zaradila čak 30 milijuna eura.

  • +4
Werder - Borussia D. Izvor: EPA / Autor: FOCKE STRANGMANN / POOL