RIJEKA - DINAMO

Evo tko će suditi derbi sezone i tko će biti prvak u slučaju istog broja bodova

30.04.2024 u 13:23

Bionic
Reading

Konačno je objavljeno tko će suditi ovaj derbi svih derbija ove sezone, utakmicu 33. kola SuperSport HNL-a između Rijeke i Dinama na Rujevici.

Konačno je objavljeno tko će suditi ovaj derbi svih derbija ove sezone, utakmicu 33. kola SuperSport HNL-a između Rijeke i Dinama na Rujevici.

Sukladno ranijoj odluci HNS-a da će derbije do kraja sezone suditi međunarodni suci, glavni arbitar utakmice bit će Mađar Tamas Bognar (45).

Riječ je o vrlo iskusnom sucu s Fifa statusom još od 2009. godine. Tijekom ove sezone sudio je na utakmicama Konferencijsku lige i kvalifikacija za Europsku ligu. Dijelio je pravdu u ligi Saudijske Arabije te u Kings Cupu.

I ostatak sudačke ekipe stiže iz Mađarske.

Pomoćni suci bit će Balazs Buzas i Peter Kobor. Četvrti sudac bit će Bence Csonka, a u VAR sobi o regularnosti će brinuti Istvan Vad i Istvan Albert.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Podsjetimo kako je nakon poraza Rijeke od Lokomotive u Kranjčevićevoj 3:1 te pobjede Dinama u Varaždinu 0:1 prvo mjesto ne ljestvici preuzeo branitelj naslova Dinamo s bodom prednosti ispred Rijeke (72/71).

Rijeka se nakon dugo vremena našla u ulozi lovca i na ovoj utakmici mora igrati na sve ili ništa. Poraz bi povećao zaostatak za Dinamom na četiri boda, neriješeni rezultat bi ostavio isti razmak među klubovima, dok bi pobjeda Riječanima donijela dva boda viška uoči završna tri kola.

Valja naglasiti kako bi u slučaju jednakog broja bodova Dinamo bio prvak jer, bez obzira na ishod ove utakmice, ima bolji omjer u međusobnim susretima. U dosadašnja tri susreta Dinamo je slavio dva puta (2:1 i 1:0), a jedna je utakmica završila neriješeno (2:2).

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.