mladi 'vukovi'

Fantastična Cibona srušila Crvenu zvezdu i osvojila titulu prvaka ABA lige; Prkačin i Rašić razbili 'zvezdaše'

07.04.2019 u 17:37

Bionic
Reading

Slavonski Brod ugostio je završni turnir najboljih juniora regije. Finale juniorskog izdanja regionalne košarkaške ABA lige odigrali su Cibona i Crvena zvezda, na kraju su slavili 'cibosi' 73:68

U odličnoj atmosferi, Cibona bolje ulazi u utakmicu i odlazi na 5:0. U prvoj četvrtini kod Zvezde jedini raspoloženi igrač bio je Tomašević, međutim mladi 'vukovi' su preko Prkačina i Rašića sigurno držali prednost. Na kraju prve četvrtine rezultat je bio plus 6 za Zagrepčane, javlja crosarka.com.

U drugoj četvrtini Cibosi su povećali prednost i došli do 45:32 tricom Rašića u 19.minuti. Na odmor se otišlo s plus 11 za Cibonu.

Početak drugog poluvremena donio je nastavak dominacije Cibone, a dodatni problem Beograđanima bile su osobne pogreške njihovog ponajboljeg igrača Popovića. Koševima Prkačina Cibona odlazi na najveći plus 16 u 29.minuti, ali s par pogrešaka Cibosa u zadnjih minutu i pol ove dionice zvezdaši smanjuju na minus 10, s koliko se ulazi u posljednju četvrtinu utakmice.

Beograđani bolje ulaze u posljednju dionicu i smanjuju na minus 5, međutim Cibona odgovara i ponovno diže na visokih 68:58. Igrači Crvene Zvezde se ne predaju i velikom borbom smanjuju na 68:63 u 35.minuti.

Prkačin četiri minute prije kraja odgovara zakucavanjem za plus 7. Vrlo bitnom se pokazala trica Paponje za 73:65 dvije i pol minute prije kraja.

Do kraja utakmice nije bilo previše preciznosti i Cibona je sigurno okončala utakmicu i pobijedila rezultatom 73:68.

Najbolji pojedinci bili su Sandro Rašić s 25 koševa uz četiri skoka. Roko Prkačin ponovno je bio fantastičan, ubacio je 23 koša, pridodavši tome osam skokova i čak šest asistencija. Kod Zvezde najbolji igrač bio je Tomašković s 27 koševa uz osam skokova.

Cibonini 'mladi vukovi' Roko Prkačin i Sandro Rašić uvršteni su u najbolju petorku završnog turnira, a Prkačin je proglašen i najboljim igračem (MVP).