CILJEVI REPREZENTACIJE

Gobac otvoreno o Goluži: Ovo je najbolje za nas i za njega!

06.02.2015 u 15:21

Bionic
Reading

Nakon odlaska Slavka Goluže s izborničkog mjesta hrvatske rukometne reprezentacije sve je izvjesnije da će novi izbornik biti Zvonimir 'Noka' Serdarušić, a pomoćnik legendarni kapetan naših rukometaša Pero Metličić.

Potvrdio je to i dopredsjednik rukometnog saveza Zoran Gobac koji je usprkos virozi koja ga je prikovala za krevet kazao:

'S Nokom, sa Ivanom i sa Perom razgovaram. Pero je u početku malo otišao među djecu da se malo pripremi i normalno, on je kandidat za pomoćnika Noki ili tko god da to bude, ali najbliže tome je Noka. Mi ćemo to raščistiti u utorak u Frankfurtu i onda ćemo vidjeti što je dalje', kazao je Gobac dodavši:

'Noka Serdarušić rukometni je stručnjak s impresivnim trenerskim životopisom budući da je u njemačkoj Bundesligi osvojio sve što se moglo s Flensburgom i Kielom. O Metličiću s druge strane ne treba previše trošiti riječi. Pravi kapetan, čvrstog karaktera i omiljen u javnosti.'

O Metličiću i Serdarušiću, koje favorizira velik broj ljubitelja rukometa, još je kazao:

'Javnost vam se vrlo brzo i okrene. Ali oni su zaslužili svoju šansu i dobit će ju. To što netko drugi ima sasvim drugo razmišljanje, to je njihov problem, no činjenica je da su oni sastavni dio i uspjeha Hrvatskog rukometnog saveza i da je red da dobiju šansu', rekao je Gobac.

Osvrnuo se potom Gobac i na Golužin mandat te razloge zbog koji je morao otići s klupe 'kauboja.'

'Činjenica jest da je možda Slavko malo predugo bio izbornik i došlo je do zasićenja. Malo njega, malo igrača, ali i javnosti, tako da mislim da je ovo najbolje rješenje za nas, za njega i za javnost. Ali vrlo visoko je postavljena ljestvica. Ljudi i mediji imaju malo prevelika očekivanja. Svaki put se očekuje borba za prvaka svijeta', kaže Gobac.

Na konstataciju kako su upravo zato rukometaši i sportski miljenici nacije Gobac je kazao:

'Pa jesmo. I mi moramo biti svjesni toga. Pogotovo neki naši igrači. Ne mogu komentirati publiku, pritisak publike. Publika i mediji su uvijek u pravu. To je morao i Slavko shvatiti, ali i neki naši igrači. Tko ne može trpjeti pritisak, mora se maknuti i to je to', kaže Gobac.

Gobac smatra da je Goluža imao iza sebe dobre rezultate. Kada je riječ o SP- u Kataru, gdje je Hrvatska bila tek šesta, kaže:

'Mislim da smo mi ipak morali otići do finala. Otvoren je bio put prema finalu. Mi možemo pričati ovako ili onako. Put je bio otvoren, ali nije se uspjelo', kaže Gobac.

Za kraj malo i o ciljevima hrvatske reprezentacije u bliskoj budućnosti.

'Po meni je naš glavni cilj 2018. Tu ćemo probati biti prvaci Europe u Hrvatskoj, to je cilj. Ali što vi možete očekivati u Poljskoj gdje jedna Poljska, vidite kako ide naprijed. U Francuskoj je sljedeće svjetsko prvenstvo, isto tako. Vrlo teško će se biti kvalificirati na Olimpijske igre. Bez obzira tko što mislio, nije to baš lagano', rekao je za kraj Gobac.