NIJE MOGLO BOLJE

Jakirović mu napokon pružio priliku, a evo kako mu je Vidović 'odgovorio'

18.04.2024 u 07:27

Bionic
Reading

Iako se vodi polemika treba li Dinamo otkupiti Gabrijela Vidovića od Bayerna ili ne, nakon prezentacija koje je pokazao u posljednjim utakmicama, sada je kristalno jasno - Zajec i društvo moraju u Münchenu pronaći način kako bi ga zadržali u svom dvorištu.

Gabriel Vidović na najbolji je način uzvratio treneru Sergeju Jakiroviću na ukazanom povjerenju. Jer u posljednjim kolima ovaj 20-godišnjak napokon dobiva priliku od prve minute.

Ove srijede, u odgođenoj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a, zabio je prekrasan pogodak u 53. minuti protiv Varaždina (2:1). S time da je prije desetak dana pogotkom 'načeo' Istru (4:1) već u trećoj minuti, nakon lijepe akcije u šesnaestercu, kasnije je i proigrao Brunu Petkovića prije drugog Dinamova pogotka.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Naravno, posljednjih se tjedana puno pisalo treba li Dinamo 'investirati' u Vidovića ili ne. Struka je tu vrlo jasna. Dečko ima potencijala, posebice ako ga se koristi na poziciji koja mu odgovara, a to je mjesto 'desetke'. No, Vidović je 'upotrebljiv' i na krilu, što zorno pokazuje zadnjih tjedana, kada se s boka ubacuje prema sredini.

Vidović je u Dinamu počeo odlično, zabio je u svom debiju protiv Belupa, a potom u sljedećem kolu i protiv Rudeša.

Još je jedan gol zabio i u studenome protiv Osijeka, ali tada se već nad mladim nogometašem počela pojavljivati sumnja i mnogi su počeli dovoditi pod znak pitanja treba li ga Dinamo otkupiti od Bayerna.

I potom je još u zimskom prijelaznom roku, iz Slaven Belupa, doveden Arber Hoxha. Za albanskog reprezentativca Dinamo je platio milijun eura Farmaceutima, i jasno je bilo da će se forsirati baš njega.

No, svi Vidovićevi 'kritičari' zaboravili su da je ovaj mladić u Dinamo stigao kada je momčad bila formirana, odnosno da se nije uigravao s momčadi koju je tada još vodio Igor Bišćan, i koji je inzistirao na njemu, jer ga je upoznao kroz U-21 reprezentaciju.

Ipak, Vidoviću se strpljenje isplatilo. Očito i kvalitetan rad na treninzima, zbog čega ga je trener Jakirović odlučio vratiti u početnu postavu. Eto, do 30. kola (sada je Dinamo napokon stigao do te brojke), Vidović je šest prvenstvenih golova (s time da je u kadru bio tek od 7. kola).

Usporedivši to s učinkom Hoxhe, to je puno opipljivije, jer albanski reprezentativac svoje je golove (njih četiri) zabio u dresu Slaven Belupa, u kojem je bio 'prva zvijezda', te je trenerima na raspolaganju bio u svih 30 kola.

Vidovićev gol za Dinamovo vodstvo 2:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Sažetak utakmice Dinamo - Varaždin 2:1 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport