VOđa, kapetan, legenda

Legendarni Brazilac u suzama donio najtežu odluku u karijeri

29.04.2024 u 14:04

Bionic
Reading

Nakon četiri sezone i 151 nastup za londonski klub, Thiago Silva se oprašta od redova Chelseaja

Thiago Silva je danas objavio na svojim društvenim mrežama kako je došao kraj njegovim nastupima za Chelsea. Brazilski branič branio je boje londonskog kluba protekle četiri sezone te je za to vrijeme osvojio Ligu Prvaka, Svjetsko klubsko nogometno prvenstvo i UEFA-in Super Kup.

Kako prenosi Fabrizio Romano, Silva se emocionalno oprostio od kluba koji ga je dočekao otvorenih ruku nakon što je doživio šok prilikom odlaska iz PSG-a.

'Chelsea mi užasno puno znači. Došao sam ovdje s namjerom da ostanem jednu godinu, a ostao sam četiri. Ne samo za mene, nego za moju porodicu je ovo sjajno mjesto. Moj sin igra za Chelsea. Ponos je biti dio porodice Chelseaja. Nadam se da će moj sin moći nastaviti karijeru ovdje. Ovo nije kraj. Nadam se da su mi vrata ovdje otvorena i da ću se vratiti u budućnosti u nekoj drugoj ulozi.'

Sjećamo se da ga je klub iz francuske prijestolnice hladnokrvno potjerao ne ponudivši mu novi ugovor po isteku starog unatoč činjenici da je proveo punih osam sezona u redovima PSG-a. Mislilo se da je Silva za 'staro željezo' no odlaskom u Chelsea dokazao je upravo suprotno te je osvojio jedinu Ligu prvaka u karijeri.

'Postao sam dio grupe. Zahvalan sam Lampardu jer mi je omogućio ovo. Ovo je bio san, ali ja ovo nikad nisam mogao ni sanjati. Nisam nikada ni zamislio da ću ostvariti tako velike stvari i da ću osvojiti Ligu prvaka s jednim od najvećih klubova na svijetu. Zbogom je za one koji idu i ne vraćaju se, ali ja se želim vratiti jednog dana", rekao je Silva drhtavim glasom sa suzama u očima.

Karijeru će, po svemu sudeći, nastaviti u Fluimineseu, 15 godina nakon što je napustio redove brazilske momčadi.